kézilabda magyar kupa

2018.04.15. 16:54

Nem volt csata, a Füredé a bronz!

Könnyedén szerezte meg a kézilabda Magyar Kupa bronzérmét a Balatonfüredi KSE, amely szemernyi esélyt sem adott a Csurgói KK-nak a vasárnapi helyosztón a debreceni Főnix-csarnokban.

Horváth Gábor

Csurgói KK-BKSE 25:31 (10:16)

Debrecen, 5000 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Csurgói KK: Balogh T. – Vasic 6 (4), SZEITL 5, Hadziomerovic, FERREIRA 4, Kovacevic, Hanusz 3. Csere: Balogh Á. (kapus), CEHTE 5, Tóth 1, Radjenovic 1, Josic, Jerebie, Vasvári, Varjú. Edző: Bencze József. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – HORNYÁK 4 (2), KASPAREK 5, Semenov 2, TOPIC 6, SZITA 5, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), DEBRECZENI 1, KEMÉNY 2, Németh 1, Karvatski 1, Déber, Máthé 1, Kancel, Varsandán 1 (1). Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

Mindkét csapat komoly vereségbe szaladt bele a szombati elődöntőben, ez persze nem volt meglepetés. A két nagy, a Veszprém és a Szeged gyorsan dűlőre akarta vinni a dolgot, másfelől a fontos bronzcsata előtt nyilvánvalóan a Füred és a Csurgó sem adott ki magából mindent.

Még nem volt telt ház, ezzel együtt kiváló hangulat fogadta a csapatokat. Természetesen Balatonfüredről és Csurgóról is érkeztek szurkolók, de a tömeget nem ők adták, sok szegedi és veszprémi szimpatizáns foglalta már el helyét a lelátókon.

A csurgói Uelington Da Silva Ferreira (b), Szeitl Erik Richárd (j2) és Vasvári Ádám (j), valamint a balatonfüredi Kemény László a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott mérkőzésen MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Úgy tűnt, jobban kezd a BKSE, Szita verte át könnyedén a védőket, ám a csurgóiak is megtalálták a réseket a falban és gyorsan fordítottak.

A 7. percben Topic egyenlített (4:4), a fürediek egyelőre futottak az eredmény után a rendkívül gyorsan kézilabdázó vetélytárssal szemben. A 9. percben Kasparek szerezte vissza vezetést csapatának, a cseh átlövő rögtön duplázott.

Egyre jobban belejöttek a Balaton-partiak, 6:9-nél Bencze József időt kért. A Csurgó gondjait súlyosbította, hogy Szita nagyon érezte a kaput, ráadásul Fazekas is bemutatott egy bravúrt, 6:11.

Lehozták kapusukat a Somogy megyeiek, de ez sem segített támadójátékukon, Bóka próbálkozott üres kapura majdnem az alapvonalról, a fürediek válogatott szélsője csak kevéssel hibázta el a célt.

Fazekas újabb szép védéseit követően Kasparek szerezte meg negyedik gólját, 19. perc: 7:13. Bóka után Fazekas is kapufát lőtt a saját kapuja elöl, de ez is belefért, tartotta biztos előnyét a BKSE, 26. perc: 9:15. Meg volt zavarodva a Csurgó, amely szétesett játékot mutatott, az első félidő nagyrészt jelentős füredi fölénnyel telt.

Fordulás után a Somogy megyei csapat próbált változtatni a meccs képén, a Füred pedig igyekezett olyan hőfokon küzdeni, mint eddig. Az első percek után elmondhattuk, nem sikerült az áttörés a Csurgónak, 49. perc: 14:20.

Abszolút kézben tartotta a BKSE a mérkőzést, Debreczeni szép labdaszerzést követően volt eredményes (15:23), Bencze József időt kért. Hiába, innen már nem volt visszatérés együttesének. A füredieknél sokkal több volt a kiemelkedő teljesítmény, emellett csapatként is jobban funkcionáltak Csoknyai István tanítványai.

A bronzérmes balatonfüredi csapat ünnepel MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kilenc perccel a vége előtt 19:26-ot mutatott az eredményjelző, s a hajrá már jutalomjáték volt a füredieknek, akik nagyon könnyen szerezték meg a kupabronzot.

Csoknyai István: – Az elődöntőhöz képes felkeményedett a védekezésünk, ami kiváló kapusteljesítménnyel párosult. Meg tudtuk kontrázni a Csurgót, igaz, ellenfelünk is szerzett könnyű gólokat. A második félidőben okosan sáfárkodtunk megszerzett előnyünkkel, végig uraltuk a meccset, megérdemelten nyertünk.

Fazekas Nándor: – Nagyon összeszedtük magunkat a szombati találkozóhoz képest. A harmadik hely megszerzése volt a célunk, óriási teljesítmény, hogy összejött. Fantasztikus szezont futunk, de még nincs vége, a hátralévő bajnokikon is megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!