kosárlabda NB I/B

2018.04.15. 12:01

Magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt a Hoya Veszprém

Győzelemmel zárta a kosárlabda NB I/B alapszakaszát a második helyen végző Hoya Veszprém.

B. Virág Rita

Körtélyesi Gergelyre (labdával) a megszokottnál is nagyobb teher hárulhat a Budapesti Honvéd ellen Fotó: Penovác Károly

Győri KC-Veszprém 74:105 (10:24, 21:28, 18:29, 25:24)

Veszprém, 400 néző. V.: Esztergályos, Tóth, Magyari. Széchenyi Egyetem Győr: Ruják 6, Gáll 2, Puszta 23/6, Horváth 1, Domsitz 8. Csere: Nagy 11/9, Csaba 6, Geiger 4, Kámán 9, Mándity 2, Varga 2. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Simon L. 9, Lógár 4, Kovács 25/15, Pavlovic 27/9, Körtélyesi 17. Csere: Balázs 11, Schéda 6/3, Bagó, Simon M. 4, Bíró 2. Edző: Mérész Csaba.

A győri csarnok felújítása miatt Veszprémben mérte össze erejét az alapszakasz zárófordulójában a GyKC és a Hoya. A hazaiaknál Helmeczi András és Hegedűs Gergely sem állt Mérész edző rendelkezésére, sérülés miatt.

Villámrajtot vett a Veszprém (0:7), sőt a Győr első kosarára az ötödik percig kellett várni (0:13). A hazaiak szépen tartották ezt a különbséget az első negyed végéig.

A hazaiaknak nem kellett különösebben megerőltetni magukat, így is folyamatosan nőtt a differencia. Ráadásul a Vetési gimnázium közönsége igazi örömkosárlabdát láthatott, látványos és parádés megoldásokkal pillanatok alatt 17:37-re alakult az állás.

Főleg Kovácsnak jött össze minden, aki a pálya minden szegletéből betalált, a túloldalon az exveszprémi Puszta próbálkozott, de ő kevésnek bizonyult ahhoz, hogy faragjon a különbségen a Győr (31:52).

A harmadik negyedben is eget rengető differencia volt a két fél között: a Veszprém remek csapatmunkával ment előre, míg a Győr inkább csak kínlódott (49:78).

A záró negyedben gyorsan negyven pont lett a két fél között (52:93), s ezt követően már visszavett a tempóból a Veszprém. Bíró Barna szerezte a Hoya századik pontját, és az utolsó percekben a fiatalok is bizonyítási lehetőséghez jutottak.

Mérész Csaba: – Gratulálok az alapszakasz második helyhez. A bajnokság legfontosabb része most kezdődik el, ahol szeretnénk minél tovább jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!