Újra nyernének

2018.05.11. 15:33

Az FC Ajka szeretne visszatalálni a győztes útra

Szeretne visszatalálni korábbi formájához az FC Ajka, amely két meccset vívott meg pont nélkül a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (elöl Pavlitzky Balázs, a háttérben Kis Károly edző) remek sorozat után két vereséget szenvedtek Fotó: Penovác Károly / Napló

Fantasztikusan indította a tavaszi idényt az ajkai futballcsapat, amely nyolc sikert aratott zsinórban. A sorozat sajnos a legnagyobb rivális, az éllovas Kaposvári Rákóczi otthonában megszakadt. Fájó volt a vereség, de az még fájóbb, hogy a múlt héten az FC Ajka hazai pályán is kikapott, kellemetlen meglepetésre a Csepel FC győzte le 2:1-re.

Az ajkaiak (elöl Pavlitzky Balázs, a háttérben Kis Károly edző) remek sorozat után két vereséget szenvedtek Fotó: Penovác Károly / Napló

A kaposváriak is botlottak az előző körben, ikszeltek a III. Kerületi TVE otthonában, így lehetett volna csökkenteni a hátrányt, amely most hat pont az első és a második helyezett között.

- Enyhén szólva is rendkívül bosszantó vereséget szenvedtünk a Csepel ellen. Bár nem játszottunk olyan jól, mint korábban, ám így is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, két kapufát is lőttünk. Az ellenfél sajnos meglepett minket kontrából, pedig erre külön készültünk. A lehetőségek elpuskázásáért és egy 2-3 perces rövidzárlatért nagy árat fizettünk – foglalta össze csapata múlt heti találkozóját Kis Károly.

Az FC Ajka szombaton 17 órai kezdettel az Andráshida vendége lesz. A zalaiak is élcsapatnak számítanak, a negyedik helyen állnak, ám az utóbbi időben komoly hullámvölgy mutatkozik náluk. A társaság öt siker után öt nyeretlen meccset produkált.

Kis Károly elmondta: látta élőben az Andráshidát, amelynek játékát videofelvételek alapján is kielemezték. – Remek, rutinos csapathoz látogatunk, a sikerhez sokkal jobb játékra lesz szükségünk annál, mint amit múlt héten mutattunk. Bízom benne, hogy visszatalálunk a tavaszi idény elején mutatott formánkhoz – fogalmazott a szakember, aki a keret összes játékosára számíthat.

A két alakulat őszi meccsén az ajkaiak 4:2-es győzelmet arattak.

A 27. forduló további programja, szombat, 17.00: VLS Veszprém-Kaposvári Rákóczi FC, Csepel-III. Ker. TVE, THSE-Szabadkikötő- Pénzügyőr, Pápai Perutz FC- Érdi VSE. Vasárnap, 17.00: Dunaharaszti-Videoton II, Csornai SE-Puskás Akadémia II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!