Gigászok döntője

2018.05.11. 15:00

Huszonhatodszor lehet bajnok a Telekom Veszprém

Vajon képes zsinórban tizenegyedik alkalommal is megszerezni a bajnoki címet a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata? Esetleg a trónkövetelő és örök második Szeged idén letaszítja a trónról? Az NB I-es bajnoki döntő első felvonását szombaton 13 órától rendezik meg a Tisza partján.

B. Virág Rita

Petar Nenadicra óriási teher hárul majd, hiszen Lékai Máté sérült Fotó: Penovác Károly / Napló

Szegeden igen felfokozott hangulatban várják a bajnoki finálét. A kékeknél ugyanis azt érzik, felbátorodva a márciusban elért veszprémi sikerükön (31:32), hogy soha nem látott közelségbe kerültek a címvédőhöz, és végre képesek letaszítani a bakonyiakat a trónról.

Petar Nenadicra óriási teher hárul majd, hiszen Lékai Máté sérült Fotó: Penovác Károly / Napló

Pedig a szezon egészét látva decemberben még azon sem csodálkoztunk volna – a Budakalász, a Gyöngyös elleni iksz, valamint a tatabányai fiaskó után -, ha menesztik a szegedi vezetőedzőt, Juan Carlos Pastort. Aztán tavaszra megtáltosodott a Tisza-parti alakulat, szép sikereket ért el a nemzetközi porondon, s ugyan a BL-ben a nyolcaddöntőben búcsúzott a Kiellel szemben, azért a veszprémi győzelme mindenképpen elismerésre méltó eredmény.

Szegeden az idén egyszer már nyerni tudott a Telekom, az ősszel 30:21-es sikert könyvelhetett el, azonban most nem ilyen egyértelműek az erőviszonyok. A Veszprém kerete ugyanis igencsak foghíjas, hiszen Győri Mátyás és William Accambray mellett Andreas Nilsson és Lékai Máté sem húzhatja magára szerelését sérülés miatt.

Utóbbi hiánya a legfájóbb, hiszen így ezt a posztot egyedül kell megoldania Petar Nenadicnak.

A párharc tehát szombaton 13 órakor kezdődik, és jövő vasárnap (május 20-án) 15 órakor folytatódik a Veszprém Arénában. A bajnoki aranyérmet huszonhatodszor szerezheti meg a Veszprém.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!