döntő

2018.06.06. 07:00

A kupafinálé következik: Almádi vagy Polány?

Idén is az ajkai sportcentrum ad otthont a Veszprém megyei labdarúgó kupadöntőnek, amelyen a Balatonalmádi SE és a Községi SE Magyarpolány néz farkasszemet egymással.

Horváth Gábor

Az Almádi (piros mezben) már játszott finálét Fotó: Pesthy Márton

A magyarpolányiak történetük során először játszanak kupadöntőt, a csapat a fináléig vezető úton sorrendben a Kamondot, a Szentantalfát, a megye I-es bajnok balatonfüredieket (tizenegyesekkel), valamint a Gyulafirátótot ejtette ki.

A Balatonalmádi SE már szerepelt a megyei fináléban, de a kupát nem sikerült megszereznie, három évvel ezelőtt alulmaradt a Dudarral szemben. A Polányhoz hasonlóan a Balaton-partiak is búcsúztattak egy magasabban rangsorolt ellenfelet, mindjárt az első körben Úrkúton nyertek büntetőkkel. A folytatásban a Somlónak, a Devecsernek és a Pétnek viszont esélye sem volt megállítani Kozma Csa-ba alakulatát, amely a végső ütközetet is esélyesként várhatja.

- Nagyszerű évet zárunk, a kupadöntőben szeretnénk feltenni a második pontot az i-re – reagált lapunk megkeresésére Kozma Csaba szakvezető, arra utalva, hogy rendkí-vül elégedettek a bajnokságban elért negyedik hellyel. Főképp annak fényében, hogy tavaly nyáron alaposan átalakult az együttes.

Balatonalmádiban büszkék arra, hogy sikerült fiatalokat a csapatba építeni, ráadásul közülük többen máris meghatározó szerepet töltenek be a pályán.

Az Almádi (piros mezben) már játszott finálét Fotó: Pesthy Márton

Az Almádinak és a Polánynak friss emléke van egymásról, két és fél hete a bajnokságban 2:2-es döntetlenre végeztek egymással a kupadöntős felek.

- Kulturált, jó focit játszik a Magyarpolány, Piri Ottó játékos-edző remekül összeszedte a csapatot. Tiszteljük az ellenfelet, de természetesen maximálisan bízom benne, hogy le tudjuk győzni – fogalmazott Kozma Csaba, aki sérülés miatt Blaski Gábor játékára nem számíthat.

- Tudjuk, hogy jó csapat ellen játszunk. Az almádi gárdában sok a fiatal, gyors játékos, a keret pedig bő, kollégámnak több variációs lehetősége akad – vélekedett Piri Ottó.

A magyarpolányiak játékos-edzője hozzátette: igyekeznek a lehető legjobban felkészülni, és a saját játékukat szeretnék játszani a mérkőzésen.

- Éppen ki tudunk állítani egy kezdőcsapatot, ám ezzel a létszámhiányos társasággal szerepeltünk remekül tavasszal – mondta a szakember, akitől megtudtuk: a Magyarpolány a második fél év eredményei alapján a negye-dik helyen végzett a megye I-es mezőnyben, ami szenzációs teljesítmény.

- Kicsit elfáradtunk, de bízom benne, hogy még egyszer idén összekapjuk magunkat. Az egyesület történetében ez az első kupadöntő, így mindenkiben nagy a várakozás. Nem szeretnénk csalódást okozni a szurkolóinknak, és bízom benne, hogy az ajkai futballszeretők közül is sokan kilátogatnak a mérkőzésre.

A mai összecsapás 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!