verseny

2018.06.19. 20:47

Tizenöt Veszprém megyei tájfutó nyert medáliát

Tizenöt Veszprém megyei sportoló állhatott fel a dobogó valamelyik fokára a közelmúltban megrendezett Mecsek-kupa kétnapos országos rangsoroló tájékozódási futóversenyen.

Bényi Kálmán

A Veszprémi Honvéd dobogós helyezettjei (Marton Balázs hiányzik a csoportképről) Fotós: Bálint Mónika

Az 59. alkalommal lebonyolított Mecsek-kupának idén a Közép-Mecsek területén található Fehér-kúti kulcsosház környéke adott otthont.

A Veszprémi Honvéd dobogós helyezettjei (Marton Balázs hiányzik a csoportképről) Fotós: Bálint Mónika

Mérő Edit sajtóreferens lapunk érdeklődésére a megmérettetésről elmondta: – A terepen – specialitásként – a térségre jellemző karsztformákkal (víznyelőkkel, töbrökkel, részletgazdag domborzattal), mészégetőkkel és az aktív erdőművelés jeleivel találkozhattak a nevezők a pályák teljesítése során, ami – kategóriától függően – több száz, akár félezer méter körüli szintemelkedés legyűrését is igényelhette. A futóknak a hőséggel, a magas páratartalommal is meg kellett küzdeniük a minél jobb helyezésekért. A közép- és a normál távú futamon a helyi (pécsi) tájfutókon kívül az országból a legnagyobb létszámmal a Veszprémi Honvéd Sport-egyesület tagjai vettek részt, akik kifejezetten jó eredményekkel büszkélkedhettek. Összesített időeredménye alapján végül tizenöt Veszprém megyei tájfutó állhatott fel a dobogó valamelyik fokára.

Eredmények: F15–18C: 2. Vass Bence, 3. Chmelik Levente (VHSE). F18B: 2. Péntek Márton (BSC). F21BR: 2. ifj. Tóth Károly (VTC). F35B: 2. Tóth Attila. F35BR: 3. Marton Balázs. F45B: 1. ifj. Vass Tibor. F75B: 3. Vass Tibor. N10D: 2. Bálint Nóra Napsugár. N18B: 2. Mérő Dominika. N21A: 2. Varsányi Kinga. N35BR: 2. Mérő Edit. N45B: 3. Németh Zsoltné. N55B: 1. Böröczkyné Makai Anna. N65B: 1. Wieder Ilona. (mindenki VHSE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!