foci

2018.07.11. 07:00

Kapustábort tartottak Arácson

Tehetséges, sportoló fiatalok felkarolását is szolgálja a Fülöp Márton Alapítvány.

Horváth Gábor

Az ötnapos eseményen 15–16 éves fiatalok vettek részt Fotó: Penovác Károly

A hosszan tartó betegség után, 2015-ben elhunyt volt válogatott labdarúgó emlékére a civil szervezet és a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club harmadik alkalommal szervezett júniusban tábort Balatonarácson.

Az ötnapos eseményen 15–16 éves fiatalok vettek részt Fotó: Penovác Károly

A 33 évesen elhunyt, válogatott hálóőr, Fülöp Márton édesapja, Fülöp Ferenc, egykori labdarúgó elmondása szerint az alapítvány három fő célt szolgál.

– Marci elképzelései szerint szeretnénk segíteni a tehetséges kapusok tanulását, sportolását. Ösztöndíjat biztosítanánk számukra, illetve olyan eseményeket szervezünk a jövőben, ahol megmutathatják a tudásukat – mondta az MTK korábbi igazgatója.

Az alapítvány daganatos betegségben szenvedők támogatásával is foglalkozik. A szervezet fontos tevékenységi területe az oktatás, ami általános és középiskolák segítésében, táborok szervezésében, tanulmányi versenyek rendezésében, oktatási segédeszközök beszerzésében nyilvánul meg. A Fülöp Márton Alapítványnak kuratóriumi tagja Fülöp Ferenc mellett dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnöke, valamint Király Gábor és Juhász Roland, a 2016-os Európa Bajnokságon szerepelt válogatott labdarúgók.

A Fülöp Márton Alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és Balatonfüredi Utánpótlás Sport Clubbal (BUSC) együttműködésben 15-16 éves labdarúgók számára tartott tábort az arácsi sporttelepen.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy Márton családjának felkérésére részt vehetünk a tábor megszervezésében. A labdarúgó szakszövetség megyei igazgatóságai jelölték ki azokat a fiatalokat, akiket vendégül látunk egy hétig a városban. A térítésmentes, bentlakásos táborban olyan neves kapusedzők foglalkoznak a fiatalokkal, mint Kakas László, Kövesfalvi István vagy Pálinkás András. Az idei turnus vendége volt Gulácsi Péter, aki jelenleg a német elsőosztályú Lipcse labdarúgója, valamint a válogatott hálóőre. A felkészítők vezetője a füredi utánpótlás-nevelésben is szerepet vállaló Gujdár Sándor. A szakmai munka mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy az ország különböző pontjairól érkező gyerekek megismerjék Balatonfüredet és környékét. A sportfoglalkozások mellett több szabadidős programot is szervezünk az Arácson táborozó kapusnövendékeknek – tájékoztatta lapunkat Makó István, a BUSC ügyvezetője.

Az eseményre meghívást kapott a balatonfüredi utánpótlás-nevelő klub tehetséges játékosa, Buda Patrik is, aki társaival együtt a tábor utolsó napján meghallgathatta a nemzeti válogatottban 108-szor pályára lépő, a ma is aktív Király Gábor előadását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!