Új alapokra helyezik

2018.07.11. 19:32

VLS: Pető Tamás elkezdte a munkát

Stabil alapok lefektetése lesz az elsődleges célja a megye I-es VLS Veszprémnek, amelynél az új edző, Pető Tamás szerdán megtartotta első foglalkozását.

Horváth Gábor

A harmadik vonaltól idén búcsúzni kénytelen veszprémi labdarúgócsapat edző nélkül kezdte meg nyári felkészülését, Vágó Attila távozását követően hétfőn és kedden Gunther Zsolt csapatkapitány vezényelt tréninget a fiúknak. Tegnap azonban – Pető Tamás személyében – már munkába állt az új szakvezető.

Pető Tamás az első edzés előtt rövid beszédet tartott a csapatnak Fotó: Penovác Károly/Napló

Pető Tamást nem kell bemutatni a veszprémi focikedvelőknek, a bakonyi megyeszékhelyről induló korábbi NB I-es és válogatott futballista korábban edzőként is dolgozott az együttesnél. A szakember azóta irányította a Balatonfüredi FC-t, és állt alkalmazásban az élvonalban szereplő Videoton FC-nél, ahol ideiglenesen még a vezetőedzői feladatokat is ellátta, az utóbbi időben pedig a szintén NB I-es Paksi FC vezető játékosmegfigyelőjeként tevékenykedett.

– Örömmel vállaltam a feladatot, hiszen veszprémi vagyok, ide köt szinte minden, szívügyem a város labdarúgása – reagált a Napló érdeklődésére Pető Tamás, aki elmondta: mindent megtesznek, hogy egyből visszajussanak a harmadosztályba, ám a hangsúly inkább azon van, hogy kialakítsanak egy olyan magot, amelyre hosszú távon építhet a város futballja. Ezt az építkezést most az alapoktól kell elkezdeni.

A trénertől megtudtuk, két héten belül várható a végleges játékoskeret kialakulása, sok idő nincs, mert egy hónap múlva rajtol a szezon.

Pető Tamás hangsúlyozta: a jövőben az utánpótlásnak és az abban dolgozóknak is nagy szerepük, illetve felelősségük lesz abban, hogy a veszprémi felnőttlabdarúgás eredményesen működjön.

Ezek is érdekelhetik