Kézilabda-fesztivál a sportág fellegvárában

2018.08.13. 21:42

Elrajtolt a huszonkettedik Cell-Cup nemzetközi torna

Látványos, remek hangulatú gálával kezdődött el a 22. Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivál, amelynek résztvevői hétfőn este a Veszprém Arénában gyűltek össze a nyitányra.

Horváth Gábor

Táncos bemutatókkal kezdődött az idei Cell-Cup nyitógálája a Veszprém Arénában hétfőn este. A közönség – amely majdnem megtöltötte a csarnokot – hangulata Tátrai Eszter előadása alatt kezdett fokozódni, a balatonfüredi hölgy, a nézőket is bevonva, a kupa himnuszát követően pörgős slágereket énekelt a küzdőtéren. A hagyományoknak megfelelően, a résztvevőket felvezetve, egy sztár vonult be az esemény zászlójával. A Telekom Veszprém és a magyar válogatott kiválósága, Lékai Máté mögött az összes együttes két-két képviselője lépett nemzetenként pályára.

Az egybegyűlteket Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte.

– Üdvözöllek benneteket a kézilabda fellegvárában. Aki itt van, az már győztesnek mondhatja magát, hiszen ez Európa legjobb tornája – fogalmazott Ovádi Péter, aki megjegyezte: a résztvevők több szempontból is szerencsések, hiszen élményeket gyűjthetnek, barátságokat köthenek, és jobb kézilabdázó válhat belőlük. Olyan helyen léphetnek pályára, ahol már rengeteg nagyság, klasszis játszott.

A tornát Süle Dániel főszervező nyitotta meg hivatalosan.

A közönséget a Face Team akrobatikus bemutatója szórakoztatta a gála végén.

A Cell-Cup-ra ebben az évben 15 ország több, mint száz csapata érkezett, mintegy kétezer sportolót felvonutatva. Olyan nemzetek képviseltetik magukat, mint Feröer-szige­tek, Norvégia, Oroszország, Ausztria, Németország, Franciaország, Izland, Kuvait és Szaud-Arábia. A kupán nemenként öt-öt korcsoport (U-12, U-14, U-16, U-18, valamint felnőtt és junior) játékosai lépnek pályára. Az esemény központja – a fináléknak is helyet adó – Veszprém Aréna, a megyeszékhelyen ezen kívül a Március 15. úti sportcsarnokban, a Noszlopy iskola csarnokában, az egyetemi munkacsarnokban pattog még a labda. Idén is helyszín a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnok, az alsóörsi létesítmény, valamint a balatonfüredi Balaton Szabadidő Központ és a Lóczy gimnázium csarnoka. A hétfőn kezdődött kupa öt játéknapból áll, pénteken csapnak össze a legjobb csapatok a döntőkben. A zárógála ugyanaznap 19 órakor indul a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!