Hornyák Péter lett a viadal gólkirálya

2018.08.05. 14:20

Tornát nyert a BKSE az FTC otthonában

Rangos felkészülési tornán szerzett első helyezést a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata a hétvégén.

Horváth Gábor

Harmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Konkoly Károly emléktornát, amelynek az Elek Gyula Aréna adott otthont.

A négy csapatos megmérettetés első napján a Balatonfüredi KSE a szintén NB I-es Budakalásszal találkozott és 13:12-es első félidőt követően 28:25-ös sikerrel jutott a döntőbe. A másik ágon a házigazda, idén alaposan átalakuló és megújuló, Ferencváros a romániai Nagybányával küzdött. Ez a meccs az utolsó pillanatban dőlt el, a véghajrában a Nagybánya támadhatott a sikerért, ám a zöld-fehérek labdát szereztek és egy egész pályás, üres kapus találattal nyertek (31:30).

A szombati fináléban a balatonfürediek egy góllal jobbnak bizonyultak a Ferencvárosnál. A BKSE a találkozó jelentős részében hátrányban kézilabdázott, de több alkalommal is sikeresen zárkózott, majd fordítani tudott.

A torna gólkirályi címét a fürediek válogatott szélsője, Hornyák Péter szerezte meg, a legjobb kapusnak a ferencvárosi Rade Mijatovicot választották, a legjobb játékos pedig csapattársa, Bozo Andjelic lett.

A döntő eredménye: Ferencvárosi TC–Balatonfüredi KSE 23:24 (15:14). Elek Gyula Aréna, 300 néző.

A balatonfürediek folytatják nyári felkészülésüket, Csoknyai István együttese legközelebb, augusztus 10-én Veszprémben játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!