Concordia Motax KC-Eger

2018.09.30. 09:24

Elképesztő kosárral győzött az Eger

Nem mindennap látni ilyen mázlis kosarat, mint amivel az Eger megnyerte a Pápa elleni bajnokit a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában. Egyetlen másodperc is elég volt Varga Imrének, hogy tizenegy méterről megszerezze a győztes triplát.

B. Virág Rita

Concordia Motax KC-Eger

68-71 (19-26, 18-9, 13-12, 18-24)

Pápa, 100 néző. V.: Jurák, Gaál, Lövei. Concordia Motax KC Pápa: Sonyák 17/3, Murai 5/3, Keller 6, Horváth A. 2, Márton 3/3. Csere: Cook 21/9, Grebenár 8, Kocsis 3, Presing 3, Vajda B. Edző: Vajda József. EKE Eger KOK: Mészáros 18/6, Varga 21/3, Szicsák 6, Máté 18/9, Illés. Csere: Szabó 5/3, Ungi 2, Pomázi, Steier 1, Megyes. Edző: dr. Váczi Péter.

Nagyon jól kezdett az Eger, három pontos dobásokkal ment előre, viszont a Pápa nem védekezett igazán hatékonyan. Vajda edző igyekezett forgatni csapatát, de a negyed így is elment.

A második felvonásban a Concordia védekezése feljavult, és precíz támadásokkal a félidővégére fordított (37-35). Elégedetten vonulhattak a csapatok pihenőre, láthatóan mindkét fél kihozta magából a maximumot.

A szünet után tovább folytatódott a magas színvonalú csata, az Eger kezdő ötöse továbbra is jól dobott, a pápaiak pedig a védekezésben mutattak jó teljesítményt (50-47).

Az utolsó negyedben az Eger kiegyenlített, felváltva vezettek a csapatok. Az utolsó percben 68-62-re az Eger vezetett, de a végső dudaszó előtt Cook egyenlített. Mindenki azt hitte, hogy következik a hosszabbítás. Ekkor az asztalnál ülő komisszár azt mutatta, nem járt le az idő, maradt egy másodperc. Az Eger időt kért, majd a centere, Varga Imre 11 méterről rávágta, a labda nagy szerencsével beesett, így az Eger hatalmas mázlival nyert.

Nagyon jó találkozót vívtak a csapatok, amelyek mindent megtettek a győzelemért, de a szerencse nem a hazaiaknak kedvezett.

Vajda József: – Gratulálok mindkét együttesnek, nagyon jól játszottak, de úgy lett volna jogos, ha hosszabbításban dől el a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!