kézilabda

2018.09.15. 19:57

Óriási csatában győzött a Telekom Veszprém

Hatalmas csatára késztette a mindössze tíz mezőnyjátékossal érkezett Kielce a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitómérkőzésén.

B. Virág Rita

Szerencsére Sterbik Árpád bravúrjaival és Lékai Máté higgadtságával megszerezte első, roppant fontos sikerét a bakonyi együttes.

Telekom Veszprém-Kielce 29-27 (14-13)

Veszprém, 5000 néző. V.: Gousko, Repkin (fehéroroszok). Telekom Veszprém: Strebik – Gajic 6 (2), Nagy L. 4, Blagotinsek, Mackovsek 4, Terzic, Strlek 5. Csere: Mikler (kapus), Nenadic 3, Toft Hansen 1, Ilic 2, Lékai 4, Tönnesen. Edző: Ljubomir Vranjes. PGE Vive Kielce: Cupara – Janc 4 (2), Lijewski 1, Dujsebajev A. 10 (2), Karalek 3, Jurecki 1, Jachlewski 2. Csere: Ivic (kapus), D. Dujsebajev 2, Moryto 1, Aguinagalde, Fernandez 3. Edző: Talant Dujsebajev.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

A lengyel Kielce ellen kezdte meg a Bajnokok Ligája-szereplését a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese. A vendégek a nevezhető tizenhatból mindössze tizenkét játékossal érkeztek, két kapussal és tíz mezőnyjátékossal. A legérzékenyebben valószínűleg Luka Cindric, valamint Mariusz Jurkiewicz hiányzása érinthette a Kielcét, mindkettő alapembernek számít ugyanis.

A Telekom keretéből Ligetvári Patrik, Iman Jamali, William Accambray nem kapott lehetőséget, illetve Gasper Marguc továbbra is sérüléssel bajlódik.

A találkozó előtt visszavonultatták a 11-szeres magyar bajnok, veszprémi ikon Zsigmond György tizennégyes számú mezét.

 

„Veletek vagyunk, győzni akarunk!” – skandálta az ötezer néző a bemutatáskor. Érdekes volt megfigyelni, hogy bár az O-szektor igyekezett remek hangulatot teremteni, mégis némi feszültség keringett a levegőben.

A lengyelek a végletekig húzhatták az első támadást, amelynek Janc hetese vetett véget. A másik oldalon Mackovsek góljaival átvette a vezetést a hazai együttes (5. perc: 2-1).

A Telekom elpuskázott egy-két támadást, amit kihasználtak a vendégek (2-3). Sterbik egy támadáson belül kétszer is nagyot védett, a gyors ellentámadás végén pedig Gajic vágta a kapuba a labdát (8. perc: 3-3).

Nenadic harcolt ki hétméterest, Gajic ejtette át Cuparát, jó védekezés után pedig Strlek ziccerének tapsolhattunk. S bár Sterbik Árpád ragyogóan védett, az eladott labdával megiramodó Jancot ő sem tudta feltartóztatni (15. perc: 5:5).

Ilic és Toft Hansen váltotta Blagotinseket és Mackovseket, s így most ők védekeztek a két hármas pozícióban is. A 20. perchez közeledve tartotta két gólos előnyét a Veszprém, Gajic már négy találatnál járt.

Lékai és Tönnesen Nenadic, illetve Nagy helyére érkezett. Strlek szélső befutásával először vezetett hárommal a Veszprém (24. perc: 13-10). Elhúzhatott volna néggyel is a házigazda, ám a Gajic ellen elkövetett szabálytalanságot nem akarta észrevenni a játékvezető. Az ellentámadás végén Alex Dujsebajev pókhálózta ki Sterbik kapuját, és Karalek is betalált, így négy helyett egyre olvadt a differencia.

Sterbik a félidő hajrájában megfogott egy hetest, majd Blagotinsek került kispadra két percre. Alex Dujsebajev kínai figurás góllal használta ki a szlovén védő hiányát (30. perc: 14-13).

A szélsők vitték a prímet a második félidő elején, Strlek és Gajic szépen oldotta meg a helyzetét, utóbbi bevágott egy büntetőt is (34. perc: 17-14). A túloldalon Alex Dujsebajev nyújtott kiemelkedőt.

Ivic kapus kapott lehetőséget a Kielcénél, Toft Hansen pedig két percre leült. Hiába volt sokkal rövidebb a lengyelek kispadja, ez egyáltalán nem látszott meg a teljesítményükön, Jachlewski találatával ismét szoros lett (39. perc: 19-18).

Strlek és Mackovsek állította vissza a három gólos előnyt, Strebik sokadik bravúrja után pedig Nenadic villant (42. perc: 22-18).

Mikler beállt egy büntetőre, meg is fogta. Nem dőlhettünk hátra így sem, a Kielce nem akarta könnyen adni magát. Nagy kapott szenzációs labdát Mackovsektől, azonban a Dujsebajev-testvérek a hátukon vitték csapatukat.

A 48. percben Blagotinsek megkapta harmadik két perces büntetését, és piroslappal kiállt. Alex Dujsebajev a hétméteresből már a nyolcadik találatát jegyezte, ezután viszont két remek Sterbik védés került a statisztikákba.

A hajrá – persze újabb Dujsebajev találattal – 25-23-ról indult. Fernandez egyre hozta fel a csapatát, majd Nagy lendített egyet a sajátjai szekerén.

Toft Hansen és Aguinagalde kettős kiállítással leült. Sterbiken nem múlott semmi, ahogy Lékai keze sem remegett meg (57. perc: 27-25).

Alex Dujsebajev már a tizedik góljánál járt, Vranjes másfél perccel a vége előtt időt kért. Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett egyenlő, helyette inkább Lékai vágott egyet. Jött a gyors válasz (28-27), majd az utolsó másodpercben Lékai kapufás bombája pontot tett a meccs végére.

Ljubomir Vranjes: – Elégedett vagyok, hogy megszereztük a két pontot. Nehezen tudtunk felkészülni a Kielcéből a több sérült játékos miatt, nem tudtuk mire számíthatunk. Megleptek minket, s akadt néhány eladott labdánk, ám jól működött a védelem és Sterbik Árpád. Nagyszerű meccset vívtunk egy nagyszerű csapat ellen, amellyel még látjuk egymást.

Manuel Strlek: – Tudtuk, hogy keményen fog küzdeni a Kielce. Ez egy különleges mérkőzés volt a számomra, hiszen az ellen a csapat ellen kellett játszanom, ahol sok időt eltöltöttem, de minden jól alakult, hiszen győzelemmel mutatkoztunk be. Köszönet illeti a hazai és a vendég szurkolókat is, akik végig támogattak minket és a Kielcét. A legfontosabb a két pont megszerzése, dolgozunk tovább, hogy még jobban teljesítsünk. Még egyszer mondom, ez egy nagyon különleges meccs volt a számomra.

Talant Dujsebajev: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Mindent megtettünk a győzelemért, de ma Sterbik Árpád bebizonyította, miért ő a világ legjobb kapusa. Ő jelentette a legnagyobb különbséget a mai találkozón. Labdánk volt a döntetlenhez, ezt nehéz volt feldolgozni, de ilyen a játék, megyünk tovább, folytatjuk a munkát.

Blaz Janc: – A legnagyobb különbséget a mai napon Sterbik Árpád jelentette. Sok problémánk van a sérülések miatt, de az utolsó leheletünkig küzdöttünk, s ezért büszke vagyok a csapatomra. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy elveszítettük az első BL-meccsünket, ám keményen dolgozunk tovább, hogy a következő körben megszerezzük első sikerünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!