A bakonyiak nem mutattak jó formát

2018.10.22. 20:57

Izgalmas meccset nyert az 1. FCV

Az utolsó pillanatig izgalmas volt az 1. FC Veszprém-BME-BT FC bajnoki találkozó hétfőn a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

1. FCV-BME-BT FC 3-2 (1-1)

Veszprém, ezer néző. V.: Farkas, Tamási, Tiringer. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Tar, Bognár, Bencsik R. Csere: Schmidmajer, Márkus, Komáromi, Dávid, Erdősi, Bencsik Á. Edző: Madarász János. BME-BT FC: Tyukász – Fazekas, Csernai, Dudás, Horváth B. Csere: Sikur, Szigeti, Andorka, Viza, Palásthy, Kulik, Veres, Fritz. Edző: Csernai Gábor.

Az utolsó előttit fogadta az élvonalbeli pontvadászat hetedik fordulójában a veszprémi futsalcsapat, amely az előző körben remek teljesítményt nyújtott az éllovas Berettyóújfalu otthonában, ám végül 4-2-es vereséget szenvedett.

Ezúttal viszont a bakonyiak számítottak a mérkőzés esélyeseinek, még úgy is, hogy két alapember, Gyurcsányi Zsolt és Boromisza Dániel sérülés miatt nem állhatott Madarász mester rendelkezésére.

 

A házigazda azonnal magához ragadta a kezdeményezést és gyorsan vezetést is szerzett, a 2. percben Tatai pontos lövése kötött ki a jobb alsóban, 1-0.

Az alaphang tehát jó volt, a folytatásban azonban nem tudta növelni előnyét az 1. FCV, pedig erre bőven akadt lehetőség. A vendégek szervezetten játszottak, ugyanakkor a kapu elég nem nagyon sikerült kerülniük, veszélytelenek voltak.

Ki gondolta, hogy így is sikerül kiegyenlíteniük? Időkérést követően egy szögletnél nem figyeltek eléggé a veszprémiek, Andorka pedig büntetett, 14. perc: 1-1.

A folytatásban Bencsik Roland szerezhetett volna gólt, kétszer is, ám nem sikerült a helyzeteket kihasználni, döntetlen állással vonultak pihenőre a felek.

A második félidőben a frissen beállt Sikurnak kellett két védést is bemutatnia, erőteljesebben kezdett a hazai gárda. Nem sokkal később egy kezezés gyanús esetet engedett tovább a játékvezető, mivel a hatoson belül történt a dolog, hevesen reklamált a szép számú közönség.

Tartotta magát a vendégcsapat, igaz, Tatai helyzeténél már csak a szerencsében reménykedhettek a fővárosiak, ez azonban bejött nekik, kimaradt a ziccer.

A 31. percben Tar törte meg a jeget, kapáslövését követően ismét a veszprémieknél volt az előny, 2-1.

Nem sokáig, gyors BME-akció végén a becsúszó Bencsik Roland lábáról került saját kapujába a labda, 32. perc: 2-2.

Nyomott az 1. FCV, aminek meg is lett az eredménye, a 36. percben Komáromi bombája vágódott a hálóba, 3-2.

A hajrában mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagyobb lehetőség, majd a vendégek lehozták kapusukat és öt a négy ellen támadtak.

A BME-BT FC nagyot küzdött az egy pontért és ez majdnem meg is lett az együttesnek, az utolsó másodpercekben Spandler hárított kétszer is (egyszer távolról, egyszer közvetlen közelről jött a lövés), megmentve csapata sikerét.

Madarász János: – Az előző fordulóban jól játszva kaptunk ki, most viszont nem volt szenvedély, koncentráció, és ütem a játékunkban. Úgy látom, a továbbiakban más eszközökhöz kell nyúljak, vannak olyan játékosok, aki azt hiszik, hogy elég az ötven százalék. Ugyanakkor örülök a sikernek, az elsődleges cél a három pont megszerzése volt.

Csernai Gábor: – Fel tudtuk venni a verseny a hazaiakkal. Szép dolgokat mutattunk be, azonban a kapu előtt nem vagyunk elég határozottak ezen a szinten. Fiatal csapatunknak még sokat kell tanulnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!