Pápa, Veszprém

2018.10.25. 16:34

Újra hazai pályán játszanak a kosarasok

Tovább szaporítaná győzelmei számát az idei kiírásban még veretlen Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában, amely a Szigetszentmiklóst fogadja. Végte vetne viszont pechszériájának a Concordia Motax KC Pápa a zöld csoportban.

B. Virág Rita

Az elmúlt héten a Hoya komoly rangadót vívott, a tavaly még A csoportos MAFC alakulata ellen. A veszprémiek 85-80-ra nyerték meg a derbit, így továbbra is a tabella élén állnak veretlenül.

– Ha csak a puszta statisztikát nézzük, akkor a második és a negyedik negyedben voltunk jobbak. Valójában azonban az utolsó játékrészben nyújtott kiemelkedő produkciónak köszönhetjük az igen értékes sikert – kezdte Mérész Csaba, a bakonyiak mestere. – Bár a MAFC vezetett már nyolc ponttal is, a fiúk nem törtek meg, és még ebben a helyzetben is hittek a győzelemben. A hajrában mentálisan, lelkileg kerekedtünk felül ellenfelünkön és többek között ennek köszönhetjük a sikerünket – összegzett.

Pénteken 18 órai kezdettel újabb nehéz mérkőzés vár a társaságra, hiszen az előző évadban a zöld csoportban első helyen végzett, BKG Príma gárdáját fogadja.

– Szoros, küzdelmes meccsre számítok a Szigetszentmiklós ellen, amelynek magja már évek óta együtt játszik. Az egységes BKG két meghatározó játékosa a két azonos nevű Nagy Ágoston. Összességében igen gyors csapatról van szó, amely nagy hangsúlyt fektet a külső dobásokra. Hazai pályán azonban csakis a győzelem az elfogadható eredmény – hangsúlyozta a szakvezető.

A zöld csoportban a Concordia Motax KC Pápa együttese a Vásárhelyi Kosársuli otthonában kapott ki 92-80-ra, pedig sokáig neki állt a zászló. A vereség után a HEPP-kupában az Alba Fehérvár U23-asai ellen egy 75-72-es győzelemmel vigasztalódhattak Vajda József edző tanítványai.

– A bajnokságban is szeretnénk véget vetni a negatív szériának. Valamennyi vereségünk csak nüanszokon múlott, noha ezeken a meccseken kifejezetten jól játszottunk, jól küzdöttünk – vélekedett. A Tiszaújváros elleni találkozót ezúttal vasárnap 18 órakor rendezi meg a pápai csapat.

– A csarnok nem áll rendelkezésünkre más rendezvány miatt, de azért igyekeztünk becsülettel felkészülni. Sajnos Grebenár beteg, míg Cook könyökét injekciózni kell. Nem tudom vállalni tudják-e a játékot – mondta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!