soha nem adják fel

2018.11.10. 07:00

A Kristianstad ellen játszik idegenben a Telekom Veszprém

Újabb mérkőzés következik, és ez újabb lehetőség arra, hogy a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese egyet előrelépjen. A még mindig önmagát, a hullámvölgyből a felfelé vezető utat kereső bakonyi alakulat szombaton a svéd bajnok, a Kristianstad otthonában tehetne hatalmas lépést a céljai megvalósítása felé.

B. Virág Rita

Nagy László tünetmentes, karanténba vonult

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A Telekom Veszprém csapata jelenleg ötödik helyen áll az A jelű nyolcasban, miután az előző héten hazai pályán kikapott a német Rhein-Neckar Löwentől (28-29).

Ezzel szemben az IFK Kristianstad a múlt héten megszerezte első pontját a BL-ben, a címvédő és még mindig nyeretlen Montpellier-vel ikszelt (29-29). Itt kell megjegyeznünk: a franciák a félidőben már öt góllal is vezettek (12-17), de a svédek nem adták fel és a végén pontot mentettek.

Korábban lapunknak Nagy László, a veszprémiek csapatkapitánya úgy nyilatkozott, a Löwen és a Kristianstad elleni ütközetek azért is nagyon fontosak, mert szeretnének végre megindulni fölfelé, s az önbizalmuk újjáépítésében stabil alapot jelenthetne két esetleges győzelem.

Miután azonban a Löwennel szemben nem volt szerencséje a magyar csapatnak, így a svéd bajnok elleni derbi kiemelt szerephez juthat.

David Davis, a Telekom vezetőedzője az együttes hivatalos oldalán elmondta, óvatosságra inti őket az, hogy a Montpellier ellen ötgólos hátrányból talpra álltak a svédek.

– Ola Lindgren valamennyi játékosa óriási harcos. Nagyon veszélyes gárdáról van szó, ellenfélként a Vardar másod­edzőjeként többször volt hozzájuk szerencsém. Fiatalok, harcosak és soha nem adják fel. A győzelem megszerzése a célunk, természetesen nem kaphatunk ki, hiszen eddig még senki sem kapott ki Svédországban – fogalmazott.

Gasper Marguc hosszú sé­rülés után kedden, a Mezőkövesd ellen először lépett pályára bajnoki mérkőzésen a 2018/19-es szezonban. Úgy tudjuk, a szlovén jobbszélső szombaton az idei első BL-meccsén is túl lesz.

A gerincsérvvel küszködő játékos úgy nyilatkozott, rendkívül motivált, és alig várja, hogy a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhasson.

– Szeretnénk egy remek győzelemmel újra sikernek örülni a Bajnokok Ligájában. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, a svédek rendkívül gyors, att­raktív kézilabdát játszanak. Viszont mi is szépen fejlődünk, még akkor is, ha legutóbb a Löwennel szemben alulmaradtunk. Bízom benne, hogy a Kristianstad ellen meg tudjuk mutatni, hogy mi is e­lőbbre léptünk – mondta el szintén a hivatalos oldalon.

Fontos megjegyeznünk, hogy a veszprémi csapat életében legutóbb 2001-ben fordult elő utoljára, hogy zsinórban három tétmeccsen is vesztesen hagyta el a pályát. Akkor hazai pályán 25-27-re kikapott a Dunaferrtől, majd a KEK-ben Flensburgban 31-22-re, s utána újra otthon 22-20-ra szintén a a német csapattól.

Most szurkoló és játékos, klubvezető és sajtómunkás egyaránt abban bízik, a Tatabánya, a Mol-Pick Szeged és a Löwen elleni negatív széria megszakad végre, és visszatalál a Telekom Veszprém a győzelem útjára.

Mindeközben a német Löwen már le is játszotta a hetedik fordulót. Hazai pályán rendkívül magabiztosa verte a címvédő Montpelliert 37-27-re. A francia csapat hét forduló után még mindig nyeretlen a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!