Hatalmas feladat előtt

2018.11.21. 11:30

Az oroszlánok otthonában lép szerdán pályára a Veszprém

Fontos mérkőzésen lép pályára ma a Telekom Veszprém, amely Németországban folytatja szereplését a kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában.

Horváth Gábor

A bakonyiak (középen a labdával Petar Nenadic) e hónap elején nagy csatában maradtak alul német vetélytársukkal szemben hazai környezetben

Fotó: Penovác Károly/Napló

Immáron a kilencedik fordulót kezdik meg a legrangosabb nemzetközi kupasorozat csapatai, az A jelű nyolcasban elsőként, ma este a német Rhein-­Neckar Löwen és a Telekom Veszprém szerepel. A felek nemrég találkoztak egymással, november elején az oroszlánok két ponttal távoztak a Veszprém Arénából. Nagy csata volt, a német együttes egy góllal, 29-28-ra nyert.

Lássuk, mi történt azóta a két együttessel!

A veszprémiek nagy meglepetésre kikaptak a csoport­utolsó IFK Kristianstad otthonában, egy héttel később hazai környezetben viszont visszavágtak (36-27) a svéd bajnoknak.

A bakonyiak (középen a labdával Petar Nenadic) e hónap elején nagy csatában maradtak alul német vetélytársukkal szemben hazai környezetben
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az RN Löwen épp fordítva szerepelt: először könnyedén, tíz góllal (37-27) gyűrte le a Montpelliert, majd öttel (26-31) kikapott a franciák vendégeként.

A mannheimiek jelenleg 10 ponttal harmadikak a tabellán, és tőlük csak két egységgel van lemaradva az ötödik pozíciót elfoglaló Telekom.

Érdekesség, a német csapat hétfőn este pályára lépett a Bundesligában, ahol derbit veszített idegenben, a Flensburg 27-20-ra bizonyult jobbnak nála. A Löwen a legutóbbi Veszprém-meccs előtt is bajnoki találkozóból érkezett, frissességén azonban ez cseppet sem érződött, sőt, jobban bírta a tempót, mint a bakonyiak.

Erre nagyon kell figyelnie a Veszprémnek, amely legutóbbi összecsapásán játékban, koncentrációban végre előrébb tudott lépni, és fizikailag is erősebbnek tűnt. A csapat és szurkolói most azt várják, hogy folytatódik a fejlődés, ami azt jelentené, hogy a Telekomnak van esélye Mannheimben. – A Löwen olyan együttes, amelynek mindig sok meccse van, de közben szépen felveszi ezt a ritmust. Azt várom, hogy növeljük a szintet, és hasonló következetességgel játsszunk, mint a hétvégén. Szerintem van esélyünk a két pontért küzdeni – nyilatkozta a magyar együttes spanyol mestere, David Davis, a klub hivatalos honlapjának.

A korábban Németországban kézilabdázó Petar Nenadic ugyanitt fejtette ki véleményét. – A Löwen Európa egyik legjobb csapata. Mi szeretnénk folytatni ezt a jó teljesítményt és a győzelmi szériát. Nem sok időnk van felkészülni a meccs­re, de sajnos most ez van. Jó mérkőzést akarunk játszani, és hazahozni pár pontot, bár tudjuk, hogy ez nehéz, nem sok együttes tud pontokkal távozni Mannheimből, persze minden lehetséges. Annak a csapatnak lesz esélye nyerni szerdán, amelyik egy picit okosabban játszik a másiknál, és kevesebb technikai hibát vét – fogalmazott az irányító-átlövő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!