centrum se

2018.11.26. 19:12

Lehengerlő formában küzdöttek a veszprémi szumósok

Két kiemelt versenyen is sikeresen szerepeltek a közelmúltban a Centrum SE szumósai.

Horváth Gábor

A veszprémi szumósok két fontos versenyen összesen tizenkét érmet gyűjtöttek össze

Forrás: Centrum SE

A veszprémi csapat az utánpótlás-olimpiáról hét, az országos bajnoki döntőről öt éremmel tért haza.

– Az észtországi Európa-bajnokságról két hete bronzéremmel hazatérő Nagy Gergő és Laczkó Benedek megmutatta, nem véletlenül ők képviselték a magyar színeket az Eb-n. Gergő két arany-, míg Benedek egy arany- és egy ezüstéremmel gazdagíthatta éremgyűjteményét – tudtuk meg Janku Ferenc klubelnöktől, aki elmondta: Gergő lehengerlő birkózással bizonyította, hogy ott a helye az Eb-csapatban is. Jövő szeptemberben hazánk ad otthont az utánpótlás korúak Európa-bajnokságának, és ez a mostani győzelme fontos lépés volt a keretbe kerüléshez. Csakúgy, mint Laczkó Benedeknek, aki az U18-as korosztály döntőjében nagy küzdelemben legyőzte a sokszoros bajnok Szilágyi Eriket. Benedek vállalta a magasabb korosztályban való megmérettetést is, és itt sem kellett csalódnia, hiszen éppen csak lecsúszott a bajnoki címről.

A veszprémi szumósok két fontos versenyen összesen tizenkét érmet gyűjtöttek össze Fotó: Centrum SE

Eredmények, utánpótlás-olimpia, I helyezett: Jámbor Levente, Nagy Gergő Donát. Ezüstérmes: Szecsődi Máté. Bronzérmes: Presits Péter, Kis Máté, Jámbor Kristóf, Pallósi Bence. V. helyezett: Kék Milán. Ob, I.: Nagy Gergő Donát, Laczkó Benedek (U18 és U23), III.: Jámbor Kristóf, Pallósi Bence. V.: Jámbor Levente, Kis Máté.

Presits Péter grundbirkózóversenyen szerzett bronzot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!