lelépte ellenfelét a csapat

2018.11.04. 21:04

Perutz FC: úgy játszottak, ahogy azt az edző elvárta

Felejthető első játékrész után a második félidőben lelépte ellenfelét a Perutz FC, a Csepel elleni mérkőzésen a két gólt szerző Szabó Zsolt volt a vezér.

Haraszti Gábor

A Perutz FC (a labdával Jurik Patrik) magabiztos győzelmet ért el a Csepel ellen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Perutz FC–Csepel FC 4-1 (1-1)

Perutz-stadion, 300 néző. V.: Juhász (Rigó, Révész). Perutz FC: Sánta – Nagy T., Dóczi, Császár, Böröczky – Somogyi – Szabó T. (Bohner 46.), Baldauf (Vallejos 46.), Nagy T., Jurik (Ivancsics 68.), Iványi – Szabó Zs. Edző: Rozmán László. Csepel FC: Major – Fisli, Mészáros R. (Gyökér 63.), Szabó, Mészáros R., Teplán, Balogh, Kocsis, Schmid (Somlyai 77.), Szabó Zs., Molnár K. (Torda 52.). Edző: Tamási Zoltán.

Két csalódást keltő eredmény után fogadta a kieső­zónától menekülő Csepelt a Perutz FC.

A Perutz FC (a labdával Jurik Patrik) magabiztos győzelmet ért el a Csepel ellen Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kezdeti tapogatózás után a 10. percben büntetőt rúghatott a Csepel, a játékvezető Császárt látta szabálytalannak Fislivel szemben a tizenhatoson belül. A tizenegyest a sértett nagy erővel a kapu közepébe vágta, 0-1.

A gól megzavarta a hazai­akat, a piros mezesek pedig több veszélyes támadást is vezethettek, ám Sánta kapus és Császár vezérletével a védelem jól állta a sarat. Az első hazai lehetőség Baldauf nevéhez fűződött, ám Somogyi kiváló ütemű kiugratása után Major védeni tudott.

A 44. percben jogos tizenegyest kapott a Pápa, Jurik bal oldali beadása után Balogh tarolta le Szabó Zsoltot. A büntetőt Jurik Patrik a kapu jobb sarkába helyezte, 1-1.

Talán a két cserének, talán a szünetben megbeszélteknek köszönhetően egy teljesen más Perutz jött ki a folytatásra. Az 54. percben Szabó Zsolt kapáslövése kerülte el centikkel a jobb kapufát, majd megint a pápai támadó veszélyeztetett, közeli próbálkozását Major védte.

A 72. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat, egy szabadrúgás után Szabó Zsolt elé pattant a labda, akinek közelről már nem volt nehéz dolga, 2-1.

A 83. percben tovább nőtt a különbség, Vallejos szabad­rúgása védhetetlenül csapódott a hosszúba, 3-1.

A 87. percben egy kontratámadás végén Major fogta Szabó Zsolt ziccerét, egy perccel később azonban már nem tudott védeni a vendégportás: Vallejos remek ütemű kiugratása után Szabó tolta el a labdát a kimozduló kapus mellett, majd a hálóba gurított, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

Rozmán László: – Az első félidőben értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, dekoncentráltan kezdtünk, összehoztunk egy felesleges tizenegyest, nem volt két jó passzunk. Jókor, nem sokkal a szünet előtt sikerült egyenlítenünk, ami pozitívan hatott a csapatra. A második félidő végre olyan volt, amit mindig szeretnék látni, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, gólokat lőttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!