sport

2018.12.13. 11:30

Focival kezdődött a Veszprémi Középiskolás Liga

Futballbajnoksággal vette kezdetét a veszprémi és környékbeli iskoláknak kiírt Veszprémi Középiskolás Liga a napokban.

Marton Attila

A Lovassy és Vetési focicsapatai is megmérkőztek

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK) másodszor hívta életre a sorozatot azzal a céllal, hogy erősítse a középiskolások közötti kapcsolatot. Az öt fordulóból álló verseny első felvonása focibajnoksággal kezdődött a Március 15. utcai sportcsarnokban a napokban. A következő hetekben röplabdában, kézilabdában, kosárlabdában, valamint elektronikus sportban (e-sport) is összemérik ügyességüket a diákok, mondta el Simon Noel, a VEDIÖK elnöke. Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében a programot méltatva kiemelte, a rendszeres testmozgás jó hatással van az egészségre.

A Lovassy és Vetési focicsapatai is megmérkőztek
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A focibajnokságra hét veszprémi középiskolából és a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumból érkeztek csapatok, amelyeket két négyes csoportba osztottak, és tizenöt perces mérkőzéseken csaptak össze. Első helyen a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium csapata végzett a Lovassy gimnázium és a Táncsics középiskola együttesei előtt. A megszerzett pontokat a csapatok viszik magukkal a további versenyekre, a sorozat január végéig befejeződik.

A középiskolások ligájában dobogós helyen végző intézményeket értékes nyereményekkel jutalmazzák. Az első helyezett videojáték-konzolt és tévét, a második kivetítőt és projektort és hangfalakat, a harmadik helyen végző csocsóasztalt nyer.

A programot az önkormányzat és a Lélektér Alapítvány támogatásával szervezi meg a VEDIÖK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!