VÚK

2018.12.19. 07:00

Kilenc érmet gyűjtöttek a veszprémi úszók

Huszonnégy döntőben voltak érdekeltek a szombathelyi Claudius úszókupán a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói.

B. Virág Rita

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói nagyszerűen teljesítettek, és az érmek mellett számos egyéni csúcs is született Fotó: VÚK

A Jövő Bajnokai program közép-dunántúli régiójába beválogatott négy versenyző, Hegyháti Zoé, Bánó Viktória, Veisz Dóra és Pintér Ádám mindkét napon, míg fiatalabb társaik egy-egy nap mérték össze tudásukat az ország minden pontjáról érkező versenyzőkkel.

Az időeredmények a felkészülés ezen időszakának megfelelően alakultak a Claudius Kupán, számos egyéni csúcs is született.

A verseny előfutam-döntő rendszerben zajlott: a délelőtti futamokból korcsoportonként a legjobb nyolc sportoló úszhatott a délutáni döntőkben.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói nagyszerűen teljesítettek, és az érmek mellett számos egyéni csúcs is született Fotó: VÚK

A VÚK képviselői összesen 24 döntőben voltak érdekeltek, és egy arany-, négy ezüst-, valamint négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket.

Aranyérmet szerzett Pintér Ádám 400 méter gyorson. Ezüstérmet vehetett át Veisz Dóra 200 háton, Pintér Ádám 100 és 200 háton, valamint 200 gyorson elért eredményével. Bronzérmet nyert Szombathelyen Bánó Viktória 100 és 200 háton, Hegyháti Zoé 100 gyorson és Matyikó Marcell 100 háton.

A VÚK sportolóit Balogh János vezetőedző és Hudi Zsanett edző készítette fel a szombathelyi megméretésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!