Harmadik hely a kicsiktől

2018.12.21. 13:56

Szlovákiában játszott a VFC USE U8-as csapata

Bronzéremmel debütált a Veszprém FC USE U8-as csapata, az ifjú focisták első alkalommal szerepeltek nemzetközi tornán.

Horváth Gábor

A Bényi Kálmán vezette ifjú veszprémiek szép teljesítményt nyújtottak Szlovákiában Fotó: B. Virág Rita

Bényi Kálmán U8-as alakulata Szlovákiában, Komarnoban lépett pályára. A veszprémiek első ellenfele a Mosonmagyaróvár volt, s a találkozó sima, 9-0-ás bakonyi sikert hozott. Andor Dániel négyszer volt eredményes, Jáger Bence három, Bényi Péter két gólt lőtt.

A folytatásban a házigazdával küzdött meg a VFC USE, szó szerint, mert a komarnoiak kemény, agresszív játékot játszottak. Meg is szerezték a vezetést, a Veszprém sok helyzetet kihagyott, de végül Molnár Mátyás révén sikerült egyenlítenie (1-1).

A harmadik körben a szintén szlovákiai Gúta már túl kemény diónak bizonyult, hiába játszott szebben és támadott sokkal többet Bényi Kálmán alakulata, betalálni csak a rivális tudott (0-1).

A Bényi Kálmán vezette ifjú veszprémiek szép teljesítményt nyújtottak Szlovákiában Fotó: B. Virág Rita

A Győrszentivánt nagyon magabiztosan fektette két vállra (3-0) a VFC USE, amelyben Molnár Mátyás, Pap Zétény és Jáger Bence volt eredményes.

Az Örsújfalunak sem volt esélye a bakonyiakkal szemben, a Veszprém tét nélküli (már korábban eldőlt, hogy harmadik helyen végez az együttes) meccsen nyert 5-0-ra. A gólokat Horváth Regő, Pap Zétény, Molnár Mátyás, Jáger Bence és Bényi Péter szerezte.

A bronzérmes csapat tagjai: Molnár Mátyás, Andor Dániel, Pap Zétény, Jáger Bence, Göndőcs Bálint, Grósz Krisztián, Bényi Péter, Horváth Regő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!