Veszprémi fiatalok sikerei

2019.01.29. 21:06

A Farkas László vezette VFC USE U9 a Fradit és az Újpestet is legyőzte

Több teremtornán is szerepelt az utóbbi időben a Veszprémi FC USE, s a megyeszékhely utánpótlás-labdarúgói értékes helyezéseket és különdíjakat szereztek.

Horváth Gábor

Az U7-es csapat ragyogóan helytállt első tornáján Fotó: B. Virág Rita

A 2006-os születésű játékosok alkotta csapat Marcaliban lépett pályára, a tornán hat alakulat mérette meg magát körmérkőzéses formában.

A VFC USE első meccsén vereséget szenvedett (0-2) az Illés akadémiától, a folytatásban ikszelt (1-1) a Siófokkal, majd legyőzte a Nagykanizsát (5-0), a kaposvári Bene akadémiát (1-0) és a Marcalit (3-1).

A Nagy László vezette bakonyiak így bronzérmet szereztek, a torna gólkirálya a veszprémi Ács Gergő lett. Az együttes tagjai: Somogyi Bence, Heklinger Ádám, Wéber Dominik, Matos Manó, Sirhán Magor, Furda Botond, Adorján Olivér, Ács Gergő, Karsai Zsombor, Szivós Krisztián, Juhász Márk, Varga Milán.

Az U7-es veszprémi együttes az első tornáján szerepelt, a fiatalok a győri Üstökös Farsangi Kupán léptek pályára. A viadalon 16 csapat játszott, a VFC USE az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Bényi Kálmán tanítványai 2-2-es döntetlennel kezdtek a Csorna ellen, majd legyőzték a Nebulót (5-0) és a Győrzámolyt (4-1).

A negyeddöntőben a későbbi aranyérmes Győrújfalu volt az ellenfél, a VFC USE 4-1-es vereséget szenvedett, így az 5–8. helyért zajló rájátszásban folytathatta a tornát.

Az U7-es csapat ragyogóan helytállt első tornáján Fotó: B. Virág Rita

A bakonyiak könnyedén verték a Ménfőcsanakot (6-1), majd hatalmas csatában, 5-5-ös végeredmény után büntetőkkel (2-1) fektette két vállra a gyirmótiakat.

A részt vevő alakulatok edzői a veszprémi Bényi Pétert választották a torna legjobb játékosának. A csapat tagjai: Szokolik Olivér, Redling Máté, Kovács Bence, Csifcsák Noel, Nagy Gergő, Bolvári Botond, Bényi Péter.

Az U9-es korosztály duplázott, egy hétvége alatt Móron és Bükön vett részt tornán. Előbbi megmérettetésen a VFC USE magabiztos teljesítménnyel nyerte meg csoportját (megelőzve a Mór, az Ikarus, a Maroshegy, a Videoton BKE, a Mosonmagyaróvár együtteseit), így döntőt játszhatott. A másik ötösből a Pápai ELC került ki győztesen, a PELC az Iváncsa, a Sárosd, a Tatabánya, illetve a MOL-VIDI csapatát előzte meg. A Veszprém megyei fináléban a VFC USE bizonyult jobbnak. A torna gólkirálya Lévai Ádám lett, akit a legjobb játékosnak is megválasztottak.

A bronzérem mellé egy értékes különdíjat is begyűjtöttek az U9-es fiatalok Fotó: VFC USE

A büki viadalon igazán rangos társaságba került a Farkas László irányította Veszprém, amely sorrendben a Győri ETO-t legyőzte, kikapott a Ferencvárostól, osztrák ellenfelet vert meg, majd ikszelt a Slovan Bratislava alakulatával. A csoportjából második helyen továbbjutott gárda a negyeddöntőben két vállra fektette az Újpest FC-t. Az elődöntőben a fizikailag sokkal erősebb, későbbi győztes Sturm Graz jobbnak bizonyult a bakonyiaknál, akik a bronzmeccsen visszavágtak a Fradinak. Lévai Ádámot Bükön is a legjobb játékosnak választották.

A csapat névsora: Hontai Márton, Novák Csongor, Ujj Gergő, Mogyorósi Barnabás, Horváth Brendon, Szendrey Olivér, Borbély Szilárd, Borbély Zalán, Ansics Attila, Lévai Ádám, Finta Bulcsú, Hajdu Gergő, Ángyán Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!