veszprém

2019.01.01. 11:29

Kiváló futballal búcsúztattak évet

A Cinborák csapata nyerte meg a XII. Szilveszter-kupa teremlabdarúgó tornát, amely ezúttal is remek hangulatot, kiváló futballt, és nagy csatákat hozott.

Horváth Gábor

A hagyományos és népszerű sporteseményt idén is megrendezik a játékosok és a szurkolók örömére

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hagyományos óévbúcsúztató labdarúgókupának 2018 utolsó hétvégéjén a Március 15. úti sportcsarnok adott otthont. A 27 résztvevő csoportokban kezdte a küzdelmet, innen szűkült 16 tagúra a mezőny.

A hagyományos kupán ezúttal huszonhét csapat lépett pályára Fotó: Pesthy Márton

A Schmidmajer Árpád által életre hívott és ma is megszervezett viadalon idén is remek kis-, és nagypályás labdarúgók léptek pályára, a hobbifocisták mellett profik szintén szerepeltek.

- Remekül sikerült a torna, a színvonalat tekintve nem lehetett panasz, szerintem a legjobb 16 együttes közül 12 simán megszerezhette volna a végső győzelmet – mondta el lapunknak Schmidmajer Árpád, aki kiemelte, hogy a veszprémi csarnok igazán kiváló helyszínnek bizonyult. A torna népszerűségét jellemzi, hogy volt olyan időszak, amikor öt-hatszáz néző is helyet foglalt a lelátókon. Sok régi futballista is kilátogatott az eseményre, többen már nem játszani, csak a hangulat kedvéért érkeztek, régi barátok, csapattársak találkoztak az év végi focikupa alkalmával.

A mezőny erejét mutatja, hogy akadt olyan együttes (Oktán), amely nem kapott gólt a tornán, a nyolcaddöntőben mégis búcsúzni kényszerült. Érdekesség, az egyenes kieséses szakasz első körében a nyolcból négy párharc dőlt el végsőkig kiélezett küzdelemben, büntetőkkel.

A legjobb nyolc közé végül a Cinborák, a PD Truck, a GoodFriends, a Cell Vill, a Mágusok, a Játék csatárok nélkül, az Autóátírás VLS, valamint a Sasi Benz együttese jutott be.

A negyeddöntőben folytatódtak az izgalmak. A Cinborák 1-1-es eredmény után hetesekkel búcsúztatta a Mágusok alakulatát, továbbjutott a PD Truck (Játék csatárok nélkül 3-0), az Autóátírás VLS (Good Friends 3-0), és a Cell Vill (Sasi Benz 2-0).

Az elődöntőben a Cinborák óriási küzdelemben, büntető párbajt követően fektette két vállra az Autóátírás VLS-t. A másik ágról a Cell Villt magabiztosabban, 4-0-ra verő PD Truck került be a fináléba.

A bronzmeccsen az Autóátírás VLS 4-0-ra győzte le a Cell Villt. A finálé a Cinborák sikerét hozta, a végső nyertes két hetes párbajt követően ezúttal rendes játékidőben döntött, 2-0-ás sikert aratott a PD Truckkal szemben.

Természetesen egyéni díjak is gazdára találtak a kupán. Íme a névsor, legjobb játékos: Boromisza Gábor (PD Truck). Gólkirály: Kun Bertalan (Cinborák).

Legjobb kapus: Győrfi Erik (Cinborák)

Legjobb U21-es játékos: Gálfi Norbert (Autóátírás VLS). Legjobb senior játékos: Szalai Zsolt (Cell Vill).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!