Sztárcsapat érkezik

2019.02.13. 07:00

A BKSE foghíjasan is helytállna az arénában

Európa, s így a világ egyik élcsapata látogat a Veszprém Arénába, de nem azért, hogy egy másik kézilabda-nagyágyúval, a Telekommal csapjon össze. A német alakulat ellenfele csütörtökön a Balatonfüredi KSE lesz.

Horváth Gábor

A fürediektől (kékben) kiváló védekezésre lenne szükség a szoros ütközethez

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Komoly dolgot hajtott végre a Balatonfüredi KSE akkor, amikor kivívta a csoportkörbe kerülést a kézilabda EHF-kupában. (Ez itthon a férfiaknál még a Tatabányának sikerült.)

A fürediektől (kékben) kiváló védekezésre lenne szükség a szoros ütközethez Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ugyanakkor ez a hatmeccses küzdelem súlyos terheket ró a Balaton-parti kiscsapatra. Először is – és ezt korábban már tudni lehetett – az európai szövetség előírásai miatt a BKSE a sorozat ezen szakaszában nem használhatja saját csarnokát, így a hazai pálya számára a Veszprém Aréna lesz. A csoportkör sorsolása sem igazán kedvezett a füredieknek, akik megkapták a két tavalyi döntőst (Füchse Berlin, Saint-Raphael), valamint melléjük egy szintén remek spanyol együttest (La Rioja). A találkozókat februárban és márciusban játsszák, s ebben a két hónapban a Füred a bajnokik mellett a Magyar Kupában és a Liga Kupában is érdekelt, azaz négyfrontos harcot vív.

Az EHF-kupa csoportkörének első fordulója már véget ért, mint ismeretes a BKSE ötgólos (24-29) vereséget szenvedett a La Rioja vendégeként. Holnap (18.00) a címvédő Füchse Berlin lesz az ellenfél, a német csapat a múlt héten – a tavalyi döntő visszavágóján – 33-29-re verte a francia ­Saint-Raphaelt.

– Húsz percig nagyon jól játszottunk, de a cseréket követően a spanyolok átvették az irányítást, és szépen fokozatosan ledaráltak bennünket – tekintett vissza a múlt szombati, La Rioja elleni összecsapásra Csoknyai István. A balatonfürediek szakvezetője hozzátette: a keret szűkössége miatt behatároltak voltak a taktikai lehetőségek és a fáradtság is gyorsabban jelentkezett.

A BKSE konkrétan klasszikus balátlövő nélkül maradt, miután a téli szünetben kieső Zdolik Bence után Szita Zoltán is megsérült. Előbbit már megműtötték, tavasszal biztos nem játszhat, utóbbi combjában a Szeged elleni múlt keddi meccsen szakadt be az izom, három-négy hét pihenő várhat rá. – Pozitívum, hogy nem adta fel a csapat, a hajrában mínusz tízről jöttünk vissza, végigküzdöttük a 60 percet. Ami a berlinieket illeti, a csoport legerősebb együtteséről van szó. Igyekszünk kijavítani a hi­báinkat, de nincs könnyű dolgunk a hiányzók miatt. A fiatalok ezúttal is több lehetőséget kaphatnak. Én arra ösztönzök mindenkit, jöjjön ki, nézze meg a meccset. Természetesen nem feltartott kézzel lépünk pályára, igyekszünk minél tovább partiban maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!