BL-szintű csapat ellen játszanak

2019.02.14. 07:00

A Füchse Berlint fogadja a Balatonfüredi KSE ma az EHF-kupában

A Bundesliga negyedik helyén álló Füchse Berlint fogadja ma a Veszprém Arénában a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupa csoportkörének második fordulójában.

Horváth Gábor

A fürediekre (Petar Topic) kőkemény derbi vár

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A balatonfürediek egy egészen kiváló csapatot látnak vendégül.

A Bundesliga-élgárda Füchse az előző szezonban megnyerte az EHF-kupát, és idén is győzelemmel kezdte a csoportkört, épp tavalyi döntőbeli ellenfelét, a francia Saint­-Raphael együttesét fektette két vállra hazai környezetben.

Ismerjük meg jobban a berlinieket, akik nem is olyan régen még a Bajnokok Ligájában csillogtatták tudásukat, és játékoskeretük inkább annak, a legrangosabb nemzetközi kupasorozatnak megfelelő erősségű!

A fürediekre (Petar Topic) kőkemény derbi vár Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Saint-Raphael elleni, 33-29-re megnyert csoportnyitányon a Füchse legtöbb találatát a dán válogatottal idén világbajnoki címet szerzett, kétszeres Eb-győztes Hans Lindberg, valamint a német nemzeti együttest erősítő Paul Drux szerezte. Mindketten hétszer voltak eredményesek.

A Berlin játékoskeretének tagja többek között a német kapuslegenda Silvio Heinevetter, valamint a három rutinos horvát harcos, Jakov Gojun, Marko Kopljar, valamint Stipe Mandalinic. Hosszú lenne felsorolni a többi kiváló kézilabdázót, de mindenképpen említést érdemel a svéd válogatott egyik alapembere, Mattias Zachrisson, valamint a szerb Mijajlo Marsenic.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a balatonfüredi alakulat dolgát – a sorsolás mellett – sérülések nehezítik, Csoknyai István vezetőedző ezúttal sem számíthat balátlövőire.

A BKSE vereséggel kezdte a csoportkört, 24-29-re kapott ki a spanyol La Rioja vendégeként. A mai összecsapás 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!