Ajka Kupa

2019.02.06. 07:00

Egy gól döntött a torna fináléjában

A házigazda sikerével végződött az Ajka Kupa 2019 férfi kézilabda-felkészülési torna, amelynek a város sportcsarnoka adott otthont.

Horváth Gábor

Az eseményen NB II-es kézilabdacsapatok vettek részt, a KK Ajka (sötétebb mezben) végzett az első helyen Fotó: Penovác Károly

Az egynapos tornán az NB II-ben szereplő KK Ajka mellett a Pénzügyőr SE, a Veszprémi KKFT II, valamint az Alba-MÁV-Előre csapatai szerepeltek. Mindegyik együttes a magyar kézilabda harmadosztályát képviselte.

A program szerint elsőként a KK Ajka lépett pályára, az ellenfele a Pénzügyőr volt, majd VKKFT II–Alba-MÁV-Előre elődöntőt rendeztek.

Az eseményen NB II-es kézilabdacsapatok vettek részt, a KK Ajka (sötétebb mezben) végzett az első helyen Fotó: Penovác Károly

Az első találkozón sima hazai siker született, a veszprémiek szorosabb meccsen verték meg a székesfehérváriakat. A bronzérmet utóbbi alakulat gyűjtötte be, miután két vállra fektette a Pénzügyőrt. A Veszprém megyei házi döntőben egy góllal győztek az ajkaiak.

Eredmények: KK Ajka–Pénzügyőr SE 31-21 (10-11), Veszprémi KKFT II–Alba-MÁV-Előre 26-24 (14-11).

A harmadik helyért: Alba-MÁV-Előre–Pénzügyőr SE 29-24 (15-11).

A fináléban: KK Ajka–VKKFT II 24-23 (10-10).

A felkészülési torna napján egy bajnoki összecsapásnak is otthont adott az ajkai sportcsarnok: az ajkai hölgyek könnyedén gyűjtötték be a pontokat.

Eredmények, megyei női bajnokság: KK Ajka–Ősi 33-19 (16-9). A legjobb góllövők: Horváth 11, ill. Őri 6. A megyei férfi bajnokságban: Nemesvámos–KK Ajka 24-27 (11-13). A egjobb góllövők: Czinczás 5, ill. Pavelka 8.HG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!