BKSE-Telekom

2019.02.19. 19:33

Lokálderbi: Máthé tizenegy gól!

Közönségszórakoztató, remek meccset vívott a két Veszprém megyei gárda a férfi kézilabda NB I-ben, ahol a Telekom Veszprém hozta a kötelezőt és a vártnál szorosabb ütközeten, de nyert. A mezőny legjobbja a tizenegy gólig jutó Máthé Dominik volt.

B. Virág Rita

BKSE-Telekom Veszprém 29-32 (16-15)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Felhő, Öcsi. Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák 2, Máthé 11 (5), Szöllősi B. 5, Topic 2, Semenov 1, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Ferreira 3, Kemény 4, Kancel, Németh B., Vajda H., Déber. Edző: Csoknyai István. Telekom Veszprém: Sterbik – Mahé 4, Tönnesen 2, Blagotinsek 1, Mackovsek 1, Terzic, Strlek 8 (4). Csere: Mikler (kapus), Gajic 3, Nilsson 4, Ilics 2, Lékai 6, Nagy 1, Nenadics. Edző: David Davis.

Kiállítások: 6, ill. 10.

Hétméteresek: 5/5, ill. 6/5.

A Veszprém megyei élvonalbeli kézilabda-rangadón természetesen telt ház fogadta a résztvevő együtteseket.

Mackovsek átlövésével szerzett előnyt a Veszprém, de néhány elpackázott támadás után Ferreira is felavatta Sterbiket. Ferreira és Máthé bátor próbálkozásai rendre utat találtak a kapuba, így aztán a 7. percben vezetéshez jutott a Füred (4-3). Igaz, ez az állapot rövid ideig tartott, Strlek hetesből, majd Mahé gyors indításból fordított.

A Telekom ment elől, de a BKSE nem hagyta magát, így a félidő derekához érve 7-7-re állt a meccs. Sterbik nem találkozott a labdával, így aztán Máthé, Hornyák és Topic góljaival hárommal meglépett a BKSE (10-7). Hét perces veszprémi gólcsendet tört meg Nilsson.

A 21. percben Mikler és Lékai érkezett, előbbi azonnal szép védéssel mutatkozott be, utóbbi pedig remek góllal tette le a névjegyét.

A tabella ötödik helyén álló BKSE azonban továbbra is nagy erőket mozgósítva próbálta tartani a távolságot (14-11). A félidő hajrájához érve Strlek duplájával 14-13-ra alakult az állás, majd az 5+1-es védekezésre átálló Veszprém Lékai újabb találatával egyenlített (15-15). A játékrész utolsó pillanatában Kemény passzolt az üres veszprémi kapuba (16-15).

A második félidő elején öt perc alatt fordított a Telekom (17-19), de egyáltalán nem nyugodhatott meg, mert a BKSE szívósan tapadt nagynevű ellenfelére. Mikler elkapta a fonalat, zsinórban mutatott be szebbnél, szebb védéseket, és ezekből könnyű gólokat lőttek csapattársai (41. perc: 18-22).

Bősz kapus sem akart elmaradni veszprémi kollégájától, meg is fogta Strlek hetesét. Máthé Dominik ragyogó játékának köszönhetően nem állandósult a négy gólos differencia, a jobbátlövő sorozatban lőtte a szebbnél, szebb gólokat, s a tizedikkel 22-24-re alakult az állás.

A piros mezes bakonyiak azonban megnyomták a hajrát, Strlek és Nilsson is éle járt a gólszerzésben (53. perc: 23-29). A BKSE hajtott becsülettel és Ilics kiállítását kihasználva újból belátható távolságon belülre került (58. perc: 27-30). Az utolsó két percben már nem változott a különbség, így a vártnál szorosabban győzött a Telekom Veszprém.

Csoknyai István: – Látszik, hogy ez a Veszprém már nem az a Veszprém, amely elkezdte a szezont. A célunk az volt, sokat fussunk, próbáljunk minél több kontragólt lőni, és maradjunk minél tovább meccsben. Azt gondolom, ezeket sikerült teljesítenünk. Csak a második félidőben tudta a maga javára fordítani a találkozót a Veszprém, de azt gondolom, minden dicséretet megérdemelnek a tanítványaim, hiszen nagyszerűen küzdöttek.

Szöllősi Balázs: – Mindkét csapat nehéz sorozatban van. Úgy jöttünk ide, hogy felszabadultan játsszunk és nyerjük vissza az önbizalmunkat. Ez sikerült, és bízom benne, hogy a hétvégi EHF-Kupa mérkőzésen ezt bizonyítani is tudjuk.

David Davis: – Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, hiszen hétvégén még Szkopjéban kézilabdáztunk. A fáradtság érződött a srácokon, főleg az első félidőben. A szünet után már jobban, koncentráltabban játszottunk, tíz perc alatt fordítottunk és kialakítottunk egy olyan előnyt, amit végig sikerült tartani.

Manuel Strlek: – Kemény ellenfél volt a Balatonfüred. Nem kezdtünk jól, lassabban, fáradtabban mozogtunk, és ez leginkább a védekezésünkön látszott. A második félidőben már jobban koncentráltunk, és mivel komoly erőbedobásra késztetett minket a Füred, így kifejezetten örülünk a két pont megszerzésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!