Nem oszt, nem szoroz

2019.03.30. 07:00

A Pápa számára még fontos lehet az utolsó forduló

Az alapszakasz utolsó fordulója következik a hétvégén a kosárlabda NB I/B-s bajnokságban, ahol a piros csoportban a már biztosan első Hoya Pannon Egyetem Veszprém Nyíregyházára utazik, míg a zöldben a Concordia Motax KC Pápa az Óbudai Kaszásoknál vendégeskedik.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az utolsó fordulótól függetlenül a Hoya Veszprém már az alapszakaszgyőztes, így a negyedik helyezett Nyíregyháza elleni találkozó eredménye nem oszt, nem szoroz. A bakonyiak a rájátszást így is, úgy is a nyolcadik helyet megszerző gárda ellen kezdik majd.

Ráadásul a Nyíregyháza Blue Sharks alakulata sem tud már javítani a most elfoglalt pozícióján, így azon sem csodálkoznánk, ha mindkét együttesnél a fiatalokat helyeznék előtérbe ezen az ütközeten. A két fél legutóbb a Hepp Kupa döntőjében találkozott egymással, akkor a Veszprém magabiztos és fölényes győzelmet könyvelhetett el (84-67).

Mérész Csaba, a veszprémiek vezetőedzője elmondta, a kezdő ötös tagjait szeretné pihentetni, s a keretből többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, s ezek többsége akkor gyógyul, ha pihentetik. Ennek dacára a teljes csapattal kelnek útra, de hogy ki mennyit fog játszani vasárnap Nyíregyházán, azt egyelőre nem tudja.

A zöld csoportban a Concordia Motax KC Pápa a harmadik helyet elfoglaló Óbudai Kaszások otthonában szerepel vasárnap. A pápaiak jelenleg ötödikek a tabellán, ám óriási a tülekedés mögöttük, s ezt a pozíciót feltehetően csak egy idegenbeli, bravúros győzelemmel tudnák megőrizni.

Mindkét találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!