Thai Boksz

2019.03.26. 07:00

Rendkívül biztatóan szerepelt Bécsi Nikolett

Négyszer állhatott dobogóra a Veszprémi Thai Boksz SE versenyzője Bécsi Nikolett a közelmúltban megrendezett Slovak Openen.

Bényi Kálmán

Bécsi Nikolett (fehérben) nagyszerűen küzdött a szlovák nemzetközi viadalon Fotó: Veszprémi Thai Box SE

A rangosnak számító nemzetközi kick-box verseny, még a felkészülési időszak második felére esett, de ennek ellenére remekül helytállt a veszprémi színekben tatamira lépő Bécsi Nikolett.

A Veszprémi Thai Boksz SE versenyzője a tőle megszokott módon, öt versenyszámban is számot adott tudásáról.

Az első napon point fightingban az 50 kilogramm alattiak mezőnyében az elődöntőig jutott, így bronzérmes lett.

Az abszolút versenyszámban viszont egészen a döntőig menetelt Bécsi Nikolett, ott azonban osztrák ellenfele pontozással jobbnak bizonyult nála, és végül a dobogó második fokára állhatott fel, ezüstérmet vehetett át ebben a kategóriában.

Bécsi Nikolett (fehérben) nagyszerűen küzdött a szlovák nemzetközi viadalon Fotó: Veszprémi Thai Box SE

Másnap a light contakt elődöntőjében a már jól ismert szlovák riválisával került össze a veszprémi versenyző, de hiába volt kemény és technikás, sajnos a pástról való háromszori kicsúszása miatt leléptették, ezért csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel, megszerezve második bronzérmét.

A másik kategóriában is az elődöntőig verekedte magát a veszprémi kiválóság, de aztán egy sajnálatos sérülés miatt nem tudta befejezni a küzdelmeket a későbbi aranyérmes ellen, ezzel pedig újabb bronzérmet nyert.

Vajky László, a sportoló edzője úgy értékelte tanítványa teljesítményét, hogy az rendkívül biztató és reményt keltő a közelgő thaiboksz-világbajnokság előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!