Óriási csata lesz

2019.04.05. 21:07

Bronzmeccsre készülnek a füredi kézisek

Sorozatban második alkalommal tudta beverekedni magát a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe a Balatonfüredi KSE, amelynek jó esélye van arra, hogy megismételje a tavalyi bronzérmet. Ehhez azonban egy szívós csapatot kell valószínűleg legyőznie.

Horváth Gábor

A Balaton-partiak március végén könnyedén intézték el a Dabast, most viszont más meccsre számítanak.

Fotó: Balogh Ákos

Az elődöntőket rendezik ma a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében, amelynek ebben az évben is a debreceni Főnix-csarnok ad otthont. A nyitányon a két elődöntőt láthatja a közönség, de nyilván mindenki a vasárnapi helyosztókra kíváncsi, hiszen a Dabas–Telekom Veszprém (13.00) és a MOL-Pick Szeged–Balatonfüredi KSE (15.15) találkozókon egyaránt több mint egyértelműek az esélyek.

– Természetesen mindenki Veszprém–Szeged finálét vár, egyértelműek az esélyek. A realitás az, hogy mi a harmadik helyért küzdhetünk. Szombaton szeretnék mindenkit játszatni, és a lehető legjobban felkészülni a másnapi bronzmeccsre – mondta el a Naplónak Csoknyai István, a balatonfürediek szakvezetője.

A Balaton-partiak március végén könnyedén intézték el a Dabast, most viszont más meccsre számítanak. Fotó: Balogh Ákos

Ha az NB I-es bajnoki tabellát nézzük, a BKSE a harmadik hely várományosa, a Balaton-parti csapat 28 ponttal az ötödik helyen áll, a dabasiak, eggyel több meccset játszva, 19 egységgel a hetedikek. A két együttes március 20-án találkozott legutóbb egymással, a fürediek hazai pályán simán, hét góllal győzték le vetélytársukat. A Dabas azonban akkor nem állt fel teljes csapattal, nem játszott Szöllősi Szabolcs és Ivan Perisic, ahogyan Holló Balázs kapust is jegelte a gárda. – Most más meccs következik, nagyon szeretnénk idén is bronzérmesek lenni, óriási csatára számítok – fogalmazott Csoknyai István, aki a hosszú időre kidőlt Zdolik Bencére és Kancel Ottóra nem számíthat, mellettük Hornyák Péternek van egy kisebb sérülése.

A bronzmeccs 13.30-kor, a döntő 16 órakor kezdődik vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!