A Vértesben futottak

2019.04.03. 20:00

Kiválóan szerepeltek megyénk tájfutói Száron

A Vértes-hegységben álltak helyt a bakonyi megyeszékhely tájfutói, a Honvéd SE 13 versenyzője is dobogóra léphetett a megmérettetésen. Mellettük egy balatonfüredi versenyző szerzett még érmet.

Horváth Gábor

Bálint Gergő első, Barát Miklós (jobbra) harmadik helyezést ért el a 14 éves fiúk mezőnyében

Fotó: Veszprémi Honvéd SE

Az 56. Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyt Szár település mellett rendezték meg.

A három fordulóból álló, országos rangsoroló verseny keretében egy-egy középtávú, normáltávú, és rövidített normáltávú futamot rendeztek. A résztvevőket számos kísérő rendezvény is várta, kipróbálhatták a tájfutó-biatlont (lövészettel egybekötött tájfutás), megpróbálkozhattak a várfutással (a cél területéről felfutva a Gesztesi várba, majd vissza), a mobiltelefonos tájfutással, vagy teljesíthettek egy speciális labirintus pályát is.

Bálint Gergő első, Barát Miklós (jobbra) harmadik helyezést ért el a 14 éves fiúk mezőnyében
Fotó: Veszprémi Honvéd SE

– A külföldi versenyzőket is felvonultató, népes mezőnyökben jól teljesítettek a Veszprém megyéből érkező sportolók. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület sikeresnek ítéli a szezonkezdést, hiszen az összetett időeredmények alapján 13 versenyzője is feljutott a dobogó valamelyik fokára – tájékoztatta lapunkat Mérő Edit a megyei tájfutó szövetség sajtóreferense, akitől megtudtuk, hogy a Balatonalmádi Herkules SE sportolói átigazoltak a Veszprémi Honvédba.

Eredmények, M14B: 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós. M20A: 3. Péntek Márton (BSC, a többiek VHSE). M35BR: 1. Tóth Attila. M40: 2. Molnár Zoltán. M60: 2. Bikki Sándor. M65: 1. Horváth Tivadar. M70: 2. Andrási Lajos. W10D: 3. Kovács Borbála. W18B: 3. Mérő Dominika. W21C: 2. Heuer Adrienn. W50: 2. Németh Zsoltné. W55: 1. Böröczkyné Makai Anna. W65: 2. Komár Béláné.HG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!