tollaslabda

2019.04.08. 18:10

Szabó Sára veretlenül diákolimpiai bajnok

Vácon rendezték a 2018/2019. évi országos tollaslabdadöntőt, a háromnapos versenyen a pápai diákok közül öten is dobogóra állhattak.

Haraszti Gábor

Szabó Zsófi a második, Nagy Eszter a dobogó harmadik fokán

Fotó: Haraszti Gábor

A népes, 450 főt felvonultató mezőnyben 15 pápai induló igyekezett helytállni, közülük öten az „A” kategóriában próbáltak szerencsét, míg a „B” kategóriában ebben a tanévben tízen indultak Vácott.

– Az I. korcsoportban a lányok mezőnyében Szabó Sára (Weöres) szerepelt. A versenyen hat győzelemig jutott, így tavalyi bronzérme után veretlenül lett idén a diákolimpia bajnoka – mesélte Horváth Attila, a diákok felkészítője.

– A középiskolások mezőnyében az VI. korcsoportos fiúk között Kuti Dominik (PSZC Gazdasági SZKI) megismételte tavalyi helyezését. Az idén négy győzelemig jutott, de a rájátszásban megnyerte valamennyi mérkőzését, így az ő nyakába került a bronzérem.

Az A kategóriások szombaton délután a csoportkörrel kezdték a versenyt. A sok távolmaradó miatt több korosztályban is újrasorsolták a táblát. A III. korcsoportban három pápai játékos készült a szettekre.

Szabó Zsófi a második, Nagy Eszter a dobogó harmadik fokán Fotó: Haraszti Gábor

– Szabó Zsófi (Weöres) a tavalyi „B” kategória győztese első kiemeltként szerepelt, a korosztály legjobbjával, egy pécsi indulóval került egy csoportba. Zsófi, bár remekül játszott, csoportmásodik lett. A főtáblán a korosztály második legjobbját legyőzve az elődöntőben csapattársával, Nagy Eszterrel játszott a döntőbe jutásért, ahol sikerült diadalmaskodnia. A sors így adott egy újabb esélyt a döntőben Zsófinak Hart Petra ellen. Zsófi komoly küzdelemre késztette ellenfelét, de három játszmában most is alulmaradt. Az elért második helyezés azonban igen dicséretes, ráadásul remek játékkal is párosult. Nagy Eszter (Türr) első helyen jutott tovább a csoportjából, a főtáblán a döntőbe jutásért – ahogy említettem – Szabó Zsófitól vereséget szenvedett, így Eszter nyakába a bronzérem került.

A fiúk között nagy eséllyel ragadott ütőt Horváth Csanád (Türr), aki Zsófihoz hasonlóan a „B” kategória tavalyi bajnokaként lépett az erősebb kategóriába. Az újrasorsolást követően viszonylag könnyen nyerte csoportját, a legjobb négy között Mesterházy Milánnal (Győr) játszott a döntőbe jutásért.

– Csanád két játszmában, magabiztosan jutott a fináléba. Döntőbeli ellenfele Szentpáli Marcell (Nyíregyháza) volt. A válogatott társával nagy csatát vívott, de sajnos sok hibát vétett a játék során, így az ezüstérem nem tükrözi hűen a nyújtott teljesítményt, de Marci megérdemelten nyert. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen Pápa városa ebben a kiírásban is adott diákolimpia bajnokot, emellett több érmes és pontszerző helyezéssel gazdagodtunk.

A tanulókat Horváth Attila és Szabó Norbert készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!