Nem volt egy súlycsoportban a két csapat a visszavágón

2019.04.16. 19:35

Újabb győzelem, négy közé jutott a Hoya PE

Ötvenegy pontos, fölényes győzelemmel biztosította helyét a legjobb négy között a kosárlabda NB I/B piros csoportjában a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a PVSK Kronosz Kiadóval szemben.

B. Virág Rita

PVSK–Hoya Veszprém 57-108 (8-27, 23-25, 12-34, 14-22)

Pécs, 200 néző. PVSK-Kronosz Kiadó: Carev 7/3, Olasz 5, Benke 9/3, Bíró 12, Riskó 2. Csere: Futó 13, Mándity 3/3, Heimann, Erdei 3, Mezei, Popadic 3, Porrogi. Edző: Juhász Olivér.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Szabó 8, Helmeczi 2, Kerkai 21/3, Körtélyesi 17/6, Völgyi 12. Csere: Lógár 8, Szűcs 2, Simon M., Kovács 16, Madár 22/15. Edző: Mérész Csaba.

A kosárlabda NB I/B piros csoportjában a negyeddöntő második mérkőzését Pécsett rendezték. A két győzelemig tartó párharcot a Hoya Veszprém szerette volna mielőbb rövidre zárni, s ebben az sem akadályozhatta meg, hogy a bosnyák légiós, Nebojsa Pavlovic agyrázkódás miatt nem játszhatott.

Az első találkozón csak annyit adott ki magából a bakonyi alakulat, amely a győzelemhez szükséges volt, így is simán nyert 97-83-ra.

Kerkai pontjaival indult a második találkozó, s ekkor még a Pécs egyenlíteni tudott (6-6). Aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, és gyors támadásokkal a 7. perc végére 16-8-ra elhúztak. Lógár közelijével már tíz pont volt a különbség (8-18), ám a Veszprém nem elégedett meg ennyivel és a negyed utolsó két percében kilenc pontot hintve, de egyet sem kapva, tetemes előnyre tett szert (8-27).

Madár triplája vezette fel a második etapot, a házigazdák Benke pontjaival kapaszkodtak (16-30).

A bakonyiak nagy tempót diktáltak, Madár újabb trojkát értékesített, míg a pécsiek megakadtak 23 pontnál. Erről a holtpontról percekig nem voltak képesek elmozdulni, ellenben a Hoya, amely közönségszórakoztató kosárlabdával növelte a differenciát (23-43).Négy perces góltalanságnak vetett véget Mándity Máté, azonban Körtélyesi távoli próbálkozása is célba ért. A játékrészt Völgyi zsákolása zárta le (31-52).

A Veszprém ott folytatta a nagyszünet után, ahol a térfélcsere előtt abbahagyta: látványos és gyors kosárlabdát játszva ment előre, szívósan és kellően agresszíven védekezve teljesen elbizonytalanította a házigazdákat. A 25. percben Madár újabb demoralizáló triplájával 37-70 állt az eredményjelzőn, sőt a 30. perc végére már több mint negyven ponttal vezetett a Hoya (41-84).

A negyedik játékrészben az volt a legfontosabb kérdés, vajon mikor éri el a száz pontot a Hoya. Kerkai nagyon élvezte a játékot, s ez a teljesítményén, pontokban is megmutatkozott (47-95). Szabó Péter közelijével száz fölé nőtt a veszprémi pontok száma (51-101), majd Madár bevágta ötödik tripláját is (54-104).

A találkozó utolsó pontjai Körtélyesi nevéhez fűződnek, aki beállította a már-már megalázó 108-57-es végeredményt.

Mérész Csaba: – Gratulálok a csapatnak, hogy négy közé jutott. Maximálisan komolyan vettük a mérkőzést, az elejétől fogva koncentráltan, száz százalékosan álltak hozzá a játékosok. Elégedett vagyok, mind a védekezésünkkel, mind a támadó játékunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!