labdarúgó nb III

2019.05.25. 11:00

Bajnok csapatokat köszöntenek Ajkán

Ünnepélyes bajnokavatót rendeznek vasárnap az ajkai stadionban, ahol az idei győztesek mellett három korábbi aranyérmes futballcsapat tagjait is köszöntik.

Horváth Gábor

Csapata már biztos első, de Nagy Krisztiánnak (középen) még küzdenie kell a gólkirályi címért, két fordulóval a vége előtt két találatnyi előnnyel vezeti a mesterlövészek listáját Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Utolsó hazai mérkőzését játssza ebben a szezonban az FC Ajka, amely már három hete teljesítette célkitűzését, bajnokként búcsúzik az NB III-tól, s jövőre ismét a honi labdarúgás második vonalában szerepel.

A zöld-fehér alakulat ellenfele a III. Ker. TVE lesz.

– Fantasztikus dolog, hogy már ünnepelhetünk, korábban többször elmondtam, bajnokságot nyerni mindig, mindenhol komoly feladat. Kívülről úgy tűnhet könnyedén lettünk elsők, de ez nem igaz, keményen meg kellett dolgozni az eredményért. A múlt heti meccs is megmutatta, hogy ha nem koncentrálunk százszázalékosan, azt az ellenfél megbünteti – mondta Schindler Szabolcs edző, aki utóbbi mondatával a Ménfőcsanakon 3-0-ra elveszített bajnokira utalt. Az ajkaiak egyébként fiatal csapattal szerepeltek azon a mérkőzésen és az első félidőben emberhátrányba kerültek.

Csapata már biztos első, de Nagy Krisztiánnak (középen) még küzdenie kell a gólkirályi címért, két fordulóval a vége előtt két találatnyi előnnyel vezeti a mesterlövészek listáját Fotó: Penovác Károly/Napló

A szakvezetőtől megtudtuk: az idény utolsó hazai találkozóján a legerősebb garnitúra kap lehetőséget, azaz azok az alapemberek fognak pályára lépni, akik a legtöbbet szerepeltek a bajnoki címet kivívó alakulatban. Persze akadnak sérültek, Nagy Erik pedig öt sárga lapja miatti eltiltását tölti, így fiatal is biztosan lesz a kezdőcsapatban.

– Jó kis csapat a III. Kerület, örülök, hogy velük játszunk. A vendégeknél sok a rutinos játékos, egy szervezett, képzett ellenfélről van szó – fogalmazott a tréner az ötödik helyen álló vetélytársról..

A mérkőzés vasárnap 17.30-kor kezdődik. A találkozó szünetében a 2004/2005-ös és a 2007/2008-as ajkai bajnokcsapatok tagjait köszöntik játéktéren. A lefújás után pedig az idei aranyérmesek mellett az 1986/1987-ben győztes Ajkának is szól majd a taps.

A klub vezetősége és az együttes tagjai is bíznak benne, hogy sokan kilátogatnak majd a stadionba, ahol egy-egy pohár itallal vendégelik meg a szurkolókat.

– Szerintem kitűnő ötlet, hogy korábbi bajnokokat is köszöntünk, hiszen egy egyesület életében nagyon fontos a történelem, a tradíció. A régieket meg kell tisztelni, csak annak van jövője, aki ápolja a múltat – tette hozzá Schindler Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!