Telekom Veszprém–Mol Pick Szeged

2019.05.22. 11:00

Bajnoki finálé: higgadtnak kell maradni csütörtökön

Dán játékvezetők működnek közre a férfi-kézilabdabajnokság döntőjének első mérkőzésén.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

A csütörtökön 18.30 órakor rendezendő Telekom Veszprém–Mol Pick Szeged bajnoki finálé első összecsapását a dán Martin Gjeding, Mads Hansen bírópáros vezeti majd.

A vasárnapi, szegedi visszavágó játékvezetőit később nevezi meg a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ), amely korábban arról is döntött, hogy a fináléban videó információs rendszer (VIR) segíti a sípmestereket. Erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.

A szezon végén visszavonuló Momir Ilics elmondta, a Szeged elleni döntő több, mint egy bajnoki.

– Higgadtnak, nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnunk. Ezekért a mérkőzésekért dolgoztunk egész évben. Mi mindannyian ezt szeretjük, ez a munkánk. Szeretnénk megmutatni, hogy remek formában vagyunk és együtt bármire képesek lehetünk. Igazi csapatmunkával, együtt küzdve révbe érhetünk, és megvalósíthatjuk álmainkat – nyilatkozta a 37 éves játékos.

David Davis vezetőedző röviden azt mondta, a lehető legjobb formában várják az idényből hátralévő négy mérkőzést.

– Senkitől sem kell tartanunk. Magabiztosan, felkészülten várjuk a csütörtöki összecsapást. Mindent bele kell adnunk és bele is fogunk adni csütörtökön hazai pályán, majd vasárnap Szegeden is – hangsúlyozta.

A Veszprém tavaly tíz év után vesztette el a bajnoki címet a Szegeddel szemben. Azóta az alapszakaszban kétszer kikapott a Tisza-parti együttestől, és a Magyar Kupában is alulmaradt a bajnoki címvédővel szemben.

Az aranyérem két mérkőzésen dől el, csütörtökön 18.30 órától rendezik az első találkozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!