labdarúgó nb III

2019.05.19. 20:53

Perutz FC: a második félidő gyengén sikerült

Egy húszperces rövidzárlat miatt egygólos előnyről veszítette el vasárnapi bajnokiját a Perutz FC, mely a kiesés elől menekülő Csepel otthonában szenvedett 3-2-es vereséget a labdarúgó NB III-ban.

Haraszti Gábor

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Csepel FC– Perutz FC 3-2 (0-1)

Budapest. V.: Sipos, Csepel FC: Major – Fisli, Zsivoczky-Pandel (Mészáros, 77.), Nyúl, Mészáros, Szabó, Mankó, Szabó, Gauzer (Torda, 46.), Balogh, Kocsis (Molnár, 55.). Szakmai igazgató: Takács Krisztián. Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Dóczi, Császár A., Benecz (Szabó Zs., 63.) – Baldauf, Szilágyi, Jurik (Péter, 81.), Hanzl, Ivancsics – Tóth. Edző: Lengyel Ferenc.

Ismét sok hiányzóval utazott soron következő idegenbeli mérkőzésére a Perutz FC. Lengyel Ferenc, amióta átvette a kispadot, gyakorlatilag folyamatosan sérültekkel és hiányzókkal küzd, ezúttal Iványi Martin, Vallejos Dominique, Bohner Roland, Sánta András és Böröczky Bálint volt kénytelen távol maradni a bajnokitól. Az öt meccs óta nyeretlen házigazdák nem titkoltan a három pont begyűjtését tűzték ki célul, hiszen óriási harcban vannak a harmadosztályú tagság megtartásáért.

A hazaiak alakították ki a találkozó első lehetőségét, a 10. percben Mankó elé került a labda az ötösnél, a játékos azonban három méterről a kapu fölé lőtt. Újabb tíz perccel később a pápaiak is veszélyeztettek, egy kiváló ütemű jobb oldali kiugratás után Szilágyi lövését Major bravúrral hárította. Fél óra elteltével egy beadást követően Nagy Tamás csúsztatott a kapu fölé. Nem sokkal később ismét a fővárosiak álltak közel a vezetés megszerzéséhez, Mankó bújt ki a védők között, Szigeti mellett is elhúzta a labdát, ám nem a kapu felé, hanem kifelé vezette a labdát.

A 40. percben megszerezte a vezetést a Pápa, Hanzlt buktatta a hazai portás, az asszisztens intésére pedig Sipos játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Jurik higgadtan értékesítette, 0-1.

Fordulás után tíz perc kellett a Csepelnek az egyenlítéshez, Zsivoczky-Pandel húzott el a jobb oldalon, remekül ívelt át Mankónak, aki betört a tizenhatoson belülre, majd egy csel után kilőtte a hosszú sarkot, 55. perc: 1-1.

A gól teljesen megzavarta a pápaiakat, olyannyira, hogy szinte azonnal jött az újabb hazai találat: Tordát buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Fisli értékesítette, 58. perc: 2-1.

A 74. percben Torda lőtte ki a bal sarkot, 3-1.

A hajrához közeledve szépített a Pápa, a 83. percben egy beívelés után Szabó Zsolt fejelt a hálóba, 2-3.

Lengyel Ferenc: – Az első félidőben uraltuk a játékot, amire készültünk és amit megbeszéltünk, működött. A második játékrész első tíz perce is hasonló mederben folyt, ezután viszont számomra teljesen érthetetlen módon szétestünk, csupa rossz megoldásaink voltak, amihez nem megfelelő hozzáállás is párosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!