Szlovák siker, magyar hatodik hely

2019.05.23. 11:54

Udvari adott otthont az év hazai footgolf versenyének

Hazánk idei legrangosabb footgolf versenyének adott nemrég otthont a település golfpályája.

Horváth Gábor

A Traditional Footgolf Cup elnevezésű, FIFG 500-as besorolású nemzetközi megmérettetésen közel 130-an vettek részt. A kétnapos viadal szlovák sikert hozott, a legjobb magyar hatodik lett.

A szlovák Dusan Vangel végzett az első helyen a balatonudvari Balaton Golf Club pályáján tartott rangos footgolf versenyen, a második helyen a francia Remy Hetru, a harmadikon az argetin Nicolas Garcia zárt. A legjobb magyar, Borbély Gábor a hatodik pozíciót szerezte meg, s ezzel elnyerte a jogot, hogy részt vegyen az őszi csapat Európa-bajnokságon.

A kupán több kategóriában is hirdettek eredményt. A hölgyeknél a szlovák Rebeka Rezna teljesített a legjobban, megelőzve Ujvári Izabellát és a norvég Susanne Berget.

A junioroknál Németh Áron (aranyérem), Kenéz Dániel (második hely) és Nagy Dominik (bronz) állhatott dobogóra. A szeniorok (45 év felettiek) küzdelmét az olasz Fabio Mazzer nyerte, mögötte két magyar, Kókai Ferenc és Balázsi Csaba végzett.

A csapatversenyben Szlovákia, Magyarország, Olaszország lett a végső sorrend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!