Három számban várják a résztvevőket

2019.06.26. 07:00

Akadályfutás spártai módon Eplényben

Különleges akadályfutó viadal helyszíne lesz a bakonyi település, ahol a Spartan sorozat mindhárom távján kipróbálhatják magukat a résztvevők.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szombaton a közép- és a rövid táv futamait tartják meg: délelőtt a 13 kilométeres etapot 25 akadállyal, délután az öt kilométeres sprintet 20 akadállyal. Vasárnap a hosszú táv hódolói állnak rajthoz, az úgynevezett beast versenyen 19 kilométer az előírt penzum, közben pedig 30 akadályt kell legyőzni.

A kétnapos, három erőpróbát felvonultató megméretést Trifectának hívják, amelyből minden ország évente csupán egyet rendezhet, hazánkban pedig most debütál.

Legutóbb 2017 októberében látta vendégül Eplény a kalandvágyó futókat
Fotó: Penovác Károly/Napló

A két napra több mint 7500-an neveztek, beleértve a gyerekeket is, akiknek szombaton és vasárnap is tartanak egy-három kilométer hosszú versenyeket.

A versenyigazgatótól, Sisak Zsófiától megtudtuk, Eplény már negyedik alkalommal ad otthont a spártai erőpróbának, amelynek itthon az egyik fő helyszíne. Legutóbb 2017 októberében rendeztek itt Spartant, amely fantasztikus adottságaival meggyőzte a szervezőket arról, hogy tökéletes helyszíne lesz a Trifecta hétvégének is.

Kiderült még az is, 900 olyan bátor vállalkozó akadt, aki mindhárom távon próbára teszi magát. Több futamra pedig már több mint két hónapja minden hely betelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!