akadályfutás

2019.06.28. 14:57

Európa-bajnoki címet szerzett Strommer László

A magyar küldöttség első aranyérmét a Veszprémi Sportmászó Egyesület (VESE) vezetője, Strommer László szerezte az akadályfutó Európa-bajnokságon.

B. Virág Rita

Fotó: Magyar Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség

A lengyelországi Gdyniában, az Északi-tenger partján tartják az OCR Európa-bajnokságot. Az akadályfutók kontinens-viadalán szép számú veszprémi küldöttség is részt vesz: Strommer László, Gyömrei Máté, Imrei Kata, Torma Árpád, Molnár Gergő és Dobosi Gergő is megmutatja tudását.

Az 5 kilométeres távon, mintegy 40 akadályt leküzdve a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte meg Strommer László az 50-54 évesek között. Ugyanitt Gyömrei Máté a 30-34 évesek korcsoportjában a tizenegyedik helyen zárt. A hétvégén 15 kilométeres egyéni, kilenc kilométeres csapatversenyt is tartanak még, valamint úgynevezett nindzsa pályán is összemérhetik felkészültségüket a sportolók.

Lapunk megkeresésére Strommer László elmondta, a térde vacakolt, ezért a 15 kilométeres futamra nem vállalkozott, de nagyon boldog, hogy a rövidebb távon elsőként ért célba.

- Nagyon kemény akadályokon kellett túljutni. Fontos volt, hogy többször is neki lehetett futni egy-egy kihívásnak. A negyven akadály azonban sokakon kifogott. Akinek nem sikerült teljesíteni az összeset, annak az eredményét nem számolták bele az összetett eredményekbe – mesélte a Strominak becézett edző.

Strommer László egyetlen akadálynál duplázott, de valamennyit sikerrel abszolválta.

Fotó: Magyar Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség

Vasárnap Strommer László Gyömrei Mátéval és Dornyi Tamással csapatban is kipróbálja magát, ahol a kvalifikált kategóriában versenyeznek.

- Szombaton este lesz az eredményhirdetés. Biztos felemelő érzés lesz a dobogó tetején állni. A célba éréskor az fogalmazódott meg bennem, szenzációs csapathoz tartozom, akikkel fantasztikus együtt edzeni. Ha valakinek nincs kedve, motivációja, a többiek erőt adnak neki, átsegítik a nehézségeken. Egyéni sportág a miénk, mi mégsem egymás ellenfelei vagyunk, inkább csapattársai. Bízom benne, a hétvégén még sok veszprémi mászó meg tudja mutatni, milyen kiváló sportolók – mondta el Stromi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!