megremegtek a falak

2019.06.01. 15:18

Kölnből jelentjük: ilyen drukkerek előtt nem veszíthet a Veszprém

Egy év kihagyás után tért vissza Kölnbe a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, amely a négy résztvevő közül az egyetlen alakulat, amely még nem nyert soha BL-t.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Sokak szerint eljött az idő, hogy végre a bakonyiak is elhódítsák és magasba emeljék a győztesnek járó trófeát, a robotkarra emlékeztető kupát. S akik ezt mondják, azok jól tudják, a 2018/19-es évadban minden olyan sorsszerűen alakul. Minden idők legrémisztőbb szezonkezdete után már maga a csoportból való továbbjutás is veszélybe került, nem csoda, ha Ljubomir Vranjes vezetőedzőt menesztették. A helyére érkezett David Davis vezetőedző, aki az első pillanattól hitt, bízott tanítványaiban s az elvégzett munkában, ezek után pedig szárnyra kapott a Telekom Veszprém.

A Telekom Veszprém egyik német szurkolója Fotó: B. Virág Rita/Napló

A bakonyi együttes nemcsak veretlen tizenegy mérkőzés óta az európai elitsorozatban, hanem visszahódította a legnagyobb hazai riválistól, a MOL-Pick Szegedtől a magyar bajnoki címet, s ez komoly önbizalmat adhat a társaságnak.

A szombati elődöntő előtt Gabi Rivera, aki a Barcelona hazai mérkőzéseinek szpíkere, a „katalán Mosonyi József” azt mondta munkatársunknak, nagyon szeretné, ha vasárnap a Telekom ellen vívhatnák meg a finálét övéi, s bár elismerte a Veszprém erényeit, szerinte az idei torna csakis Barca-sikerrel érhet véget.

A szombati elődöntő előtt, az előbb már említett Mosonyi József irányításával megmutathatta a veszprémi szurkolótábor, mire is képes: nos, mindenkinek eláruljuk, a piros mezesek olyan buzdításba kezdtek, hogy megremegtek a falak, s az egyszeri halandót is elöntötte az adrenalin, és biztossá vált benne, ilyen drukkerek előtt nem veszíthet a Telekom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!