A szarajevói Eb-n három számban vesz részt

2019.07.18. 07:00

Hat aranyat szerzett a veszprémi Bécsi Nikolett

Hatszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára Bécsi Nikolett, a Padányi TKD klub versenyzője a közelmúltban megrendezett Román-kupán.

Bényi Kálmán

A kék védőben Bécsi Nikolett fantasztikusan szerepelt Nagyváradon Fotó: Padányi TKD

Öt ország közel 400 versenyzője küzdött az érmekért a harmadik alkalommal megrendezett taekwondo-Román-kupán (3rd „Mightyfist” International Gen. CHOI Taekwon-do ITF Memorial Cup).

A háromnapos megmérettetés első napján, még nemzetközi vezetőbíróként szerepelt a páston Bécsi Nikolett. Gyerek, serdülő és junior korosztályok meccseit vezette a magyar válogatott versenyző, majd az utolsó napon minden egyéni és csapat számban tatamira lépett.

A veszprémi Padányi TKD klub oszlopos tagja hat versenyszámban (három egyéni és három csapatszámban) próbált szerencsét. Vajky László edző lapunk érdeklődésére a viadalról elmondta: – Az egy napra összesűrített versenyszámok egész napra lekötötték Nikolettet. Reggel, nyitáskor a törésszámokkal kezdett, amit magabiztosan teljesített, mindent eltörve maximális pontot szerzett.

A kék védőben Bécsi Nikolett fantasztikusan szerepelt Nagyváradon Fotó: Padányi TKD

Tanítványom a versenyszám végéig megtartotta előnyét, és így a nap végén a dobogó tetejére állhatott fel. Küzdelemben a románok válogatott versenyzőjével találkozott az elődöntőben, akit magas színvonalú csatában, de egyhangú pontozással győzött le. A fináléban szintén egy román versenyzővel találta magát szemben, akit egyértelmű fölénnyel, 4:0 arányban múlt felül, így megérdemelten akasztották az újabb aranyérmet a nyakába.

A megmérettetést végül három egyéni elsőséggel (formagyakorlat, küzdelem, erőtörés) és három csapataranyéremmel (erőtörés, küzdelem, valamint speciáltörés) zárta a veszprémi klasszis.

Bécsi Nikolettnek kiválóan sikerült a versenyszezonja, hiszen az évet Európa-kupa-győzelemmel kezdte, amit ob-érmekkel és nemzetközi külföldi dobogós helyezésekkel fejelt meg, majd teljesítményét Németországban csapat-világbajnoki címmel koronázta meg. Két héttel később aztán kick-box világkupa bronzérmet szerzett, most pedig – a tavaszi idény zárásaként – hat aranyérmet gyűjtött.

Ugyan az évadnak még nincs vége, de csak rövid pihenés vár rá, mert az elmúlt héten lezajlott Eb-válogatón megszerezte minden egyéni számban az indulás jogát. Az októberi szarajevói Európa-bajnokságon küzdelemben, erőtörésben és formagyakorlatban is tatamira áll. A felkészülése nemzetközi edzőtáborban folytatódik, az egyéni edzések pedig személyi trénerével, Vajky Lászlóval már megkezdődtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!