a legjobb tizenötbe kerültek

2019.07.26. 07:00

Jól vitorláztak a Fertő tavon

Jól szerepeltek a Balatoni Yacht Club (BYC) fiataljai a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség által szervezett Decathlon Kupa Optimist Ranglistaversenyen.

Horváth Gábor

Forrás: BYC

A színvonalas megmérettetésen több mint száz versenyző vett részt.

A hazai élvonalba tartozó valamennyi vitorlásegyesület képviseltette magát a regattán, így igazán izgalmas és látványos futamokat láthattak az érdeklődők.

Az első versenynapon sikeresen lezajlott két futam, ahol nemcsak a hőség, hanem a folyamatosan változó erejű és irányú szél is próbára tette a versenyzőket, ám a fiatalok szépen helyt álltak. A második versenynap szintén komoly kitartást igényelt a gyerekektől, hiszen kilenc órát töltöttek a vízen, s ezalatt összesen két futamot sikerült teljesíteni. A Decathlon kupa zárónapján a Fertő tó kevésbé kedvezett a vitorlázóknak, ugyanis mindössze egyetlen futam megrendezésére adott lehetőséget az időjárás.

A Balatoni Yacht Club és a fiatalok edzői, Bakóczy Róbert és Szalontai Bence egy­aránt nagyon büszkék optimisteseikre, akik valamennyien kiválóan szerepeltek ebben az erős és nagy létszámú mezőnyben.

Az összesített eredmények alapján a fürediek közül hárman is a legjobb tizenöt között zárták a ranglistasorozat fertői állomását. Fehér Boróka a legjobb lányként az abszolút nyolcadik, Szaplonczay Balázs a 12., míg Siklósi Mór a 14. helyen végzett a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!