elektromos távolságmérő segíti a bírók munkáját

2019.08.17. 11:00

Tapolcán tér vissza Pars Krisztián

Az országos bajnokság első nyolc helyezettje, valamint Pars Krisztián, a 2012-es olimpia kalapácsvető-bajnoka is rajthoz áll a hagyományos dr. Papp Pál–Csermák József kalapácsvető emlékversenyen szombaton.

B. Virág Rita

A viadalon minden korosztály – gyermek, újonc, serdülő, ifjúsági, junior, valamint felnőtt – képviselteti magát. Az előzetes nevezések alapján 136-an jelentkeztek a megméretésre, a legtöbben a serdülőknél, összesen 23-an állnak majd dobókörbe, ami csak ebben a korcsoportban 93 dobást jelent majd.

Ezenkívül sok induló várható az ifiknél és a férfi felnőttek mezőnyében is, 19-19 fővel. A tapolcai erőpróbán tér vissza 2012 olimpia bajnoka, Pars Krisztián, de itt lesz a legutóbbi Európa-bajnokság bronzérmese, Halász Bence, a veszprémi, de már az ARAK színeiben versenyző Pásztor Bence is.

Női kalapácsvetésben 14 nevezés érkezett. A szám toronymagas esélyese a már világbajnoki szintet dobó, szombathelyi Gyurátz Réka, valamint a magyar csúcstartó, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) klasszisa, Orbán Éva is, aki még elérheti a vébészintet.

A magyar csúcstartó Orbán Éva is indul
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Összesen kilenc egyesület vesz részt az eseményen, a hazai sportolókon kívül horvát és szlovák dobók is jelezték indulási szándékukat.

– A versenyek történetében először mérünk minden korosztályban elektromos távolságmérővel – tájékoztatott Szabóné Harlai Katalin, a versenybíróság elnöke. – Az ehhez szükséges technikai hátteret, nagy örömünkre, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) biztosítja számunkra.

A tapolcai viadalon a hivatalos program a névadók, dr. Papp Pál és Csermák József emlékhelyeinek koszorúzásával indul a Pantheonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!