KO-val nyerte a derbit

2019.09.11. 18:56

Két perc sem kellett a sikerhez a veszprémi bunyósnak a gálán

Az est legrövidebb és legvéresebb csatáját Kun Marcell vívta a nemrégiben megrendezett X. MegaTech Muay thai és K1 gálán, amely természetesen a veszprémi fiú sikerét hozta.

B. Virág Rita

Dobos Gergely edző (balra) és Kun Marcell a győztes K1-es mérkőzést követően Fotó: Weapon Group SC

Fotó: Weapon Group SC

Tatabányán bonyolították le a X. MegaTech Muay thai és K1 gálát, ahová a veszprémi Weapon Group SC bunyósa, Kun Marcell is meghívást kapott egy K1-es összecsapásra.

Dobos Gergely edző (balra) és Kun Marcell a győztes K1-es mérkőzést követően Fotó: Weapon Group SC

A mindössze 19 éves sportolónak ez volt az első profi mérkőzése, de az előző nyolc találkozóját amatőr szabályrendszer szerint vívta.

Dobos Gergelytől, a fiatalember edzőjétől lapunk megtudta, Marcell a 81 kilogrammosok között szokott versenyezni, de most a gála kedvéért, ahol megtapasztalhatta az esemény show jellegét és hangulatát, 86 kilóba ment fel.

A háromszor három percesre kiírt küzdelem végül 1,43 percig tartott Némedi János ellen. Az este legvéresebb összecsapásán előbb Marcell szemöldöke szakadt fel, és az orra is vérzett, azonban az orvos úgy ítélte meg, ezzel a sérüléssel folytatni tudja a mérkőzést. A következő percben azonban a veszprémi fiú kézzel komoly ütést mért ellenfele fejére, akinek szétnyílt a fejbőre, az orvos megálljt intett. Ez azt jelentette, hogy Marcell KO-val nyerte a derbit.

Dobos Gergely elmondta, folytatják tovább a felkészülést, heti öt-hat alkalommal is tréningeznek, mert a következő időszakban újabb erőpróbák várnak tanítványára. Meghívást kaptak Sopronba egy profi gálára, de szeretnének indulni az amatőr magyar bajnokságon és az Európa-bajnokságon Romániában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!