célja, hogy biztosítsa az utánpótlást

2019.09.23. 11:00

Látványos bemutatókat tartottak az ajkai sportágválasztón

A Sportváros Nonprofit Kft. szervezésében második alkalommal tartották meg a Sportágak találkozója elnevezésű rendezvényt a városi sportcsarnokban az elmúlt napokban. Megközelítőleg 3000 gyermek részvétele mellett 26 városi sportegyesület mutatta be a sportágakat az érdeklődő ifjúságnak.

Borsos Renáta

A település méltán érdemelte ki a sportváros jelzőt, hiszen intenzív és eredményekben gazdag sportélet jellemzi. A sportágválasztóval is az aktívan és hatékonyan működő sportéletre kívánták felhívni a figyelmet a rendezők.

A Sportváros Nonprofit Kft. sportszervezőjétől, Mohos Milántól lapunk megtudta, a tavalyi sikeres sportágválasztó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így idén is megrendezték.

Céljuk továbbra is a változatos és színes ajkai sportélet bemutatása és az utánpótlás biztosítása az egyesületek számára. Az esemény első napján a város összes iskolájából, sőt még a környék vidéki iskoláiból is érkeztek tanulók. A második napra pedig a városi és vidéki óvodákból érkeztek a kisebbek.

A több ezer gyermeket vonzó eseményt a városvezető Schwartz Béla nyitotta meg. A polgármester az ifjúsághoz szólva megjegyezte, ők a jövő reménységei, bízik benne, hogy adottságaik, érdeklődésük, a szülői és pedagógusi tanácsok figyelembevételével jól választanak maguknak sportágat. Elmondta továbbá, hogy Ajka országos szinten beletartozik abba a 20 városba, ahol kiemelkedő sportéletet jegyeznek. Köszönhető ez a sportot összefogó vezetőknek, a kiváló edzőknek, a tehetséges sportolóknak.

A gyerekekhez szólva kiemelte, rajtuk is áll, hogy a sportéletet ezen a magas színvonalon tudják tartani a továbbiakban. Végül a jövőre vonatkozóan Európa-bajnokokat, világbajnokokat, de mindenekelőtt boldog embereket kívánt.

A sportcsarnokban és a kültéri pályán szinte egymást érték az érdekes és látványos bemutatók. A karatén át a dartsig, az ökölvívástól a sakkig számos sportág képviselői álltak a leendő sportolók rendelkezésére. A gyerekek természetesen ki is próbálhatták a sportágakat. Nagy örömmel vettek részt labdajátékokban, asztaliteniszben, de a küzdősportok is igen vonzónak bizonyultak számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!