meggyőző fölény

2019.09.12. 11:00

Tornagyőzelemmel hangolódik a Hoya

Négycsapatos felkészülési tornát nyert meg hazai környezetben a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttese.

B. Virág Rita

A tornagyőztes Hoya PE Veszprém csapata Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Második alkalommal szervezte meg a veszprémi egyesület a Hoya-Yuniku felkészülési tornát, amelyre a hazaiak mellett három fővárosi egyesület, a TF Budapest, az MTK Elite Basket, valamint a Budapesti Honvéd kapott meghívást.

A Hoya az elődöntőben 100-95-re verte az MTK-t, míg a másik ágon a TF 105-97-re győzte le a Honvédot. A vesztesek másnap a bronzért, a győztesek az aranyért folytatták a küzdelmet.

A harmadik helyet végül az MTK szerezte meg, miután meggyőző fölénnyel, 93-73-ra diadalmaskodott a Honvéd felett.

A tornagyőztes Hoya PE Veszprém csapata Fotó: Facebook

A fináléban a Veszprém végig kézben tartotta a mérkőzést, az első negyed végén 32-25-re vezetett. A félidőben már több mint húsz pont volt a különbség: 67-43 állt az eredményjelzőn. A harmadik játékrész végéhez érve sem csökkent a differencia (84-61), a negyedik felvonáshoz érve nem maradtak nyitott kérdések. A Hoya 107-83-ra nyerte a döntőt a TF ellen.

A sikerből Czirbus József 22, Füzi Róbert és Szabó Péter 17-17, Körtélyesi Gergely 15, Kovács Ádám tíz, míg Völgyi Marcell hét, Madár András négy, Szűcs Péter három ponttal vette ki a részét, de pályára lépett még Simon Márton és Veingartner András is.

A torna legértékesebb játékosának a veszprémiek kosarasát, Kovács Ádámot választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!