A DEAC U23 fogadja vasárnap 15 órakor a Concordia Pápát

2019.10.19. 07:00

A Vasas ellen javítanának a veszprémiek

Hazai pályán folytatja szereplését a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-alakulata, amely szombaton a Vasast fogadja. Az alsóházban a Concordia Motax KC Pápa Debrecenbe utazik.

B. Virág Rita

20191013 Pápa NB I B kosárlabda mérkőzés Concordia Motax KC Pápa (fehér) - Vásárhelyi Kosársuli (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Két, győztesen megvívott találkozó után Nyíregyházán 105-87-re kikapott a Hoya Veszprém az NB I/B piros csoportjában.

– Nem sokszor fordul elő, hogy a három centerből mindhárom kipontozódjon. Ezt több ok idézte elő, mezőnyben több taktikai faultot kell vállalnunk, nem szabad mindent a palánk alatt harcolókra hagyni. Szerintem ha csak egy centerünk is meccsben maradt volna, egészen más lehetett volna a játék képe – összegzett Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője.

Szombaton 18 órától a Vasas Akadémia látogat a Vetési gimnáziumba.

– Bár a felkészülési időszakban elvesztettünk a Vasas ellen egy tesztmeccset, az nem jelent semmit. Akkor két magas emberünk is hiányzott. Most hazai pályán szeretnénk javítani. Nem lehetünk puhák a Vasas fiatal, gyors és agresszív védekezést mutató játékosaival szemben. Saját stílusunkat kell ráerőltetni ellenfelünkre, és akkor újabb győzelmet ünnepelhetünk – fogalmazott a tréner.

Az alsóházban a Concordia Motax KC Pápa hazai pályán, kiélezett összecsapáson nyert 80-73-ra a Vásárhelyi Kosársuli ellen.

– A védekezésünk volt a meccs kulcsa. Úgy érzem, fontos sikert szereztünk – hangsúlyozta Kálmán László, a pápaiak edzője.

Az egykori kiváló irányító hozzátette, szeretnék folytatni a nyerő szériát a hétvégén Debrecenben is.

– Egyelőre nem tudni, hogy az első számú csapatból ki játszik vissza. Megpróbáltunk felkészülni. A DEAC U23 erőssége a kettő kettő elleni játék, valamint a gyors indítások. Ezeket mindenképp hatástalanítanunk kell, ha nyerni szeretnénk – mondta a pápaiak szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!