tesztmérkőzés

2019.10.08. 07:00

Győzelem a megyeválogatott első meccsén

Minden évben Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye U19-es válogatottjai összemérik tudásukat egy torna keretében. Az ide megmérettetésre a VFC USE korosztályos gárdája ellen készült a megyeválogatott.

Bényi Kálmán

A VFC USE U19-es csapata és Veszprém megye U19-es válogatottja tesztmérkőzésen csapott össze Fotó: VFC USE

A megyei U19-es válogatottat Lantai Balázs és Farkas László vezeti, amely a VFC USE U19-es csapata elleni mérkőzéssel készült az október 16-ai móri tornára, ahol Fejér, Komárom-Esztergom megye válogatottjaival találkozik majd, és mutathatja meg tudását.

Míg a vendéglátó VFC USE alakulatán látszott az összeszokottság, addig a válogatottnál kezdetben ez még nagyon hiányzott. Aztán ahogy teltek a percek, a vendégek fokozatosan átvették az irányítást, bár a középpályán sok volt az eladott labda, mindemellett kifejezetten jól zárt a védelem.

Elől aztán a Balatonalmádit erősítő Sánta Szabolcs kétszer is megkavarta az USE hátsó alakzatát, ezzel a félidőre 0-2-vel vonultak a csapatok.

A VFC USE U19-es csapata és Veszprém megye U19-es válogatottja tesztmérkőzésen csapott össze Fotó: VFC USE

Fordulás után szintén a balatonalmádi Szücs Máté ugrott ki a védők közül és lőtte ki a sarkot. A hazaiak igyekeztek felpörögni, azonban a válogatott védelme Sánta Kornél vezérletével jól tette a dolgát.

Az utolsó tíz percben növelte előnyét a válogatott: a kezezés után megítélt büntetőt a TIAC VSE játékosa, Csonka Tamás értékesítette. Ezzel a megyeválogatott 4-0-ra legyőzte a VFC USE U19-et.

Farkas László lapunknak elmondta, a pályán látottak alapján elégedett, és ha Móron is így fociznak a fiúk, akkor egyáltalán nem fognak szégyent vallani, és jó esélyekkel lépnek pályára.

USE U19–Vp. Megye U19 0-4 (0-2)

Veszprém. V.: Pap.

Gólszerzők: Sánta 2, Szücs, Csonka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!