értékelték az évadot

2019.10.09. 19:01

SVSE: évről évre jobb futóeredmények

Negyvennyolc egyéni és csapatban tizenkét országos bajnoki címet szereztek a Sportolj Velünk SE futói a 2019-es szezonban. Évadzáró tájékoztatót tartott a veszprémi egyesület.

B. Virág Rita

Az SVSE legjobbjai, balról Varga Gréta, Bartha-Kéri Bianka, Kéri Bettina, Molnár Attila, Szögi István, Kiss Gergő Fotó: Bényi Kálmán

Fotó: Bényi Kálmán

A veszprémi Sportolj Velünk SE mindössze második éve tagja a Magyar Atlétikai Szövetségnek, de azóta az ország egyik legjelentősebb egyesületévé nőtte ki magát – fogalmazott Bartha László, a klub ügyvezetője a 2019-es évadot lezáró sajtótájékoztatón.

Az ügyvezető kitért rá, a sportegyesület fő profilja a futás, ám a jövőben szeretnének az ügyességi szakág, elsősorban az ugró- és gátas számok felé nyitni.

A sportkör jelenleg 20 millió forintból gazdálkodik, amelynek nagy részét, mintegy 12,5 millió forintot Veszprém város önkormányzata biztosít a működéshez. Ezen felül évi 2,5 millió forintot kapnak kiemelt versenyzőjük, az olimpiai szereplésre hajtó magyar bajnoknő, Bartha-Kéri Bianka zavartalan felkészülésére.

Bartha László elmondta még, a veszprémi atlétikai klubok kinőtték a jelenlegi otthonukat, sem a stadion, sem a futófolyosó nem tudja kielégíteni az egyesületek igényeit. Ezért is nagyon bíznak benne, hogy egy-két éven belül a stadion rekonstrukciója megvalósulhat, amely már sokkal modernebb, korszerűbb lehetőségeket biztosítana mindkét egyesület, az SVSE, valamint a VEDAC számára is.

Az SVSE legjobbjai, balról Varga Gréta, Bartha-Kéri Bianka, Kéri Bettina, Molnár Attila, Szögi István, Kiss Gergő Fotó: Bényi Kálmán

Tóthné Stupián Anikó, a klub elnöke számolt be a 2019-es esztendő legjelentősebb SVSE-s eredményeiről. Eszerint 2015 után sikerült újra jelentős nemzetközi atlétikai viadalról érmet hozni veszprémi atlétáknak. Varga Gréta Barbara ezüst-, míg Molnár Attila bronzérmet szerzett a nyáron Bakuban megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF). Előbbi 2000 méteres gátfutásban, utóbbi 400 méteren állhatott dobogóra.

Mint kiderült, az SVSE-ben jelenleg 110 atléta sportol, nagyjából 20 óvodás, 30 általános iskolás gyermek. A legüresebb korosztálya a serdülő, mintegy 20 fővel. Az ifik és juniorok létszáma meghaladja a harmincat, és tíz minőségi felnőtt futót is fel tudnak sorakoztatni. Közülük is kiemelkedő Bartha-Kéri Bianka, aki sajnos az idén nyáron megsérült, bal bokájában ínhüvelygyulladást kapott, ezért az idény nagy részét ki kellett hagynia.

Megtudtuk még azt, hogy míg az SVSE 2018-ban összesen 41 országos bajnoki érmet gyűjtött, addig az idén már hatvanat, 48 egyéni és 12 csapatmedáliával. Ráadásul elhódította a mezei országos bajnokságon a Munka vándordíját, a legeredményesebb klubnak járó elismerést a Budapest Honvéddal holtversenyben.

Jövőre több versenyző is esélyes kilépni a nemzetközi porondra, így például Molnár Attila ott lehet a kenyai junior világbajnokságon, Varga Gréta és Kiss Natália az ifi Eb-n, s Bartha-Kéri Bianka, Kiss Gergő, Szögi István a felnőtt Európa-bajnokságra, sőt előbbi futónő stabil versenyzéssel akár a tokiói olimpiára is kvalifikálhatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!