Fuss az iskoládért!

2019.11.27. 21:27

A veszprémi Gyulaffy-iskola nyerte a mozgósítást

Több mint kétmillió forint értékben kaptak sporteszközökre, felújításra támogatást a veszprémi és környékbeli iskolák a májusi hagyományos városi futóviadalon elért mozgósítási verseny hozományaként.

B. Virág Rita

Fotó: PESTHY MARTON

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém közösen rendezte meg májusban a hagyományos városi futónapot, ahol a részt vevő iskolák között mozgosítási versenyt hirdettek. A legeredményesebb intézmények most kaphatták kézhez a nyereményeiket.

– A klubunk legfontosabb céljai közé tartozik az egészség megőrzése. A VEDAC-cal közösen szervezett futónapon több mint négyezren indultak, ám a jövőben szeretnénk tovább bővíteni a létszámot. Örömünkre szolgál, hogy az éppen 20 évvel ezelőtt alapított veszprémi Rotary Club több mint kétmillió forint értékben tudja a régió iskoláit segíteni sporteszközökkel – hangsúlyozta Hartmann Péter, a Rotary Club elnöke.

Pató Sándor, a VEDAC elnökségi tagja arról beszélt, a futónapon igyekeznek nemcsak a létszámot növelni évről évre, hanem a megnyerhető támogatás mértékét is. Ennek szellemében 2023-ra, az Európa Kulturális Fővárosa projekthez kapcsolódva szeretnének egy minden eddiginél nagyobb tömeget megmozgató, régiós futóversenyt lebonyolítani.

Az iskolák és képviselőik a beszerzett sporteszközökkel Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője megköszönte a futónap szervezőinek társadalmi szerepvállalását.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője pedig ismertette a győzteseket és az azoknak járó nyereményeket.

A Fuss az iskoládért! mozgósítási versenyt ebben az esztendőben a Gyulaffy általános iskola nyerte, 600 ezer forint értékben kapott sportszervásárlási lehetőséget. A második Botev-iskola 400 ezer forint, míg a harmadik Báthory-iskola 200 ezer forint értékben vehetett át sportszereket.

A szervezők és támogatók jóvoltából ugyancsak 200 ezer forintos sportszervásárlási utalványt nyert a Lovassy-gimnázium, illetve a Jendrassik szakképző intézmény. A felsőörsi Malomvölgy, a veszprémi Bárczi, a Dózsa, a Simonyi, valamint a Deák-iskolák 100-100 ezer forint értékben költhettek sportszerekre, eszközökre, felújításra.

Új elem volt az idei évben, hogy a támogatás egy jelentős részét sorsolással döntötték el, így az összlétszámuk minimum 10 százalékát mozgósító általános iskolák (középiskolák esetében öt százalék) mindegyikének volt esélye nyerni. BVR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!